Crypto

Allianz-Ţiriac şi UniCredit Bank lansează o asigurare de viaţă cu investiţii pe pieţele internaţionale

G.U.
Bănci-Asigurări / 15 februarie

Allianz-Ţiriac şi UniCredit Bank lansează o asigurare de viaţă cu investiţii pe pieţele internaţionale

Începând cu luna februarie 2021, clienţii UniCredit Bank au la dispoziţie Premium Invest, un nou produs de asigurare de viaţă cu componentă de investiţii, în euro, dezvoltat de Allianz-Ţiriac în baza parteneriatului strategic cu banca, conform unui comunicat de presă remis redacţiei. Clienţii care achiziţionează produsul Premium Invest au astfel posibilitatea de a investi prima de asigurare în oricare dintre cele trei programe cu clase de risc diferite - scăzut, scăzut spre mediu şi mediu - gestionate de Allianz-Ţiriac. Acestea accesează fonduri Amundi, unul dintre cei mai mari administratori de active financiare din lume (conform IPE "Top 500 asset managers"). În funcţie de clasa de risc, cele trei programe includ investiţii în acţiuni, obligaţiuni, titluri sau depozite de pe piaţa monetară, notează sursa citată.

Virgil Şoncutean, CEO, Allianz-Ţiriac, a declarat: "Premium Invest răspunde cerinţelor clienţilor în contextul actual: simplitate, transparenţă şi siguranţă. Am dezvoltat produsul în baza parteneriatului strategic cu UniCredit pentru a fi adresat clienţilor care caută alternative pentru investiţii sau soluţii de diversificare pe pieţele internaţionale, dar şi protecţie în cazul unui eveniment neaşteptat, datorită asigurării de viaţă. Prin intermediul Premium Invest, clienţii noştri beneficiază, la costuri optime, de expertiza unuia dintre cei mai mari administratori de active din lume - Amundi, şi de siguranţa oferită de Allianz-Ţiriac - reprezentantul în România al celui mai valoros brand de asigurări din lume."

Antoaneta Curteanu, Vicepreşedinte Retail, UniCredit Bank, a declarat: "Vrem să venim în întâmpinarea clienţilor noştri interesaţi de alternative de investire a lichidităţilor pe care le deţin în euro şi, prin Premium Invest, le punem la dispoziţie programe investiţionale care nu sunt altfel disponibile pe piaţa din România. Împreună cu cei doi parteneri strategici ai grupului UniCredit, compania de asigurări Allianz-Ţiriac şi administratorul de fonduri Amundi, oferim astfel un produs care răspunde atât interesului din ce în ce mai crescut pentru produsele de asigurare de viaţă, cât şi contextului în care dobânzile sunt în continuă scădere pentru depozitele bancare, iar oferta în valută este relativ limitată."

Florin Dolea, CEO, Amundi România, a declarat: "Suntem bucuroşi să fim alături de partenerii noştri Allianz-Ţiriac şi UniCredit Bank, produsul propus având un ridicat nivel calitativ. Premium Invest combină componenta de asigurare de viaţă cu o componentă investiţională ce permite clienţilor acces la o gama de fonduri multi-active exclusiviste, cu performante remarcabile pe plan internaţional."

Potrivit comunicatului, pentru produsul Premium Invest, prima de asigurare se plăteşte o singură dată, la începutul contractului, şi este de minimum 2.000 de euro. Mecanismul de investiţii este simplu şi flexibil, astfel încât clienţii pot investi oricând pe parcursul contractului sume suplimentare până la un plafon maxim de 500.000 de euro. În plus, oricând pe parcursul derulării contractului de asigurare, aceştia pot transfera unităţi de cont între cele trei programe investiţionale, pot schimba contractantul şi beneficiarul/beneficiarii asigurării.

De asemenea, în cazul în care apare o nevoie imediată de lichidităţi, pot răscumpăra parţial sau total valoarea contului pe durata contractului (conform condiţiilor contractuale).

Fiind o asigurare de viaţă, Premium Invest are o componentă de protecţie financiară, prin intermediul sumei asigurate în caz de deces din accident sau boală. În cazul producerii riscului asigurat, pentru persoanele asigurate cu vârsta de până în 75 de ani, beneficiarii primesc atât suma asigurată, stabilită la 10% din valoarea contului, cât şi suma acumulată din investiţii, dar nu mai puţin decât valoarea primelor plătite. Pentru persoanele asigurate de peste 75 ani, se acoperă doar riscul de deces din accident, suma asigurată fiind tot 10% din valoarea contului, la care se adaugă suma acumulată din investiţii. În caz de deces din boală, indemnizaţia va fi egală cu suma acumulată din investiţii.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Toate asigurarile sunt de fapt niste hotii cu acte... Se platesc prime mari pentru sume asigurate fictive deoarece la momentul intamplarii evenimentului asigurat (deces,etc ) firma de asigurari nu plateste suma asigurata din diferite motive pe care le inventeaza pe loc....Deci excrocherii financiare ....E ca si cum asiguratul arunca banii pe fereastra , bani pierduti.. Mai bine ii pastrati voi si cand se aduna mai multi va cumparati ce va trebuie ....Fara asigurari...sunt bani pierduti din start...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
Dezbaterea online “Exporturile, în primul rând!”
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

02 Mar. 2021
Euro (EUR)Euro4.8747
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4161
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6329
Gram de aur (XAU)Gram de aur225.4539

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
HackITall2
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro