Alpha Bank Romania, primul program de obligaţiuni ipotecare

M.T.
Bănci-Asigurări /

Alpha Bank Romania, primul program de obligaţiuni ipotecare

În anul 2001, Alpha Bank Romania lansa primul credit imobiliar, deschizând astfel piaţa finanţărilor pentru achiziţia de locuinţe prin credit bancar. Alpha Bank pregăteşte, acum, lansarea primului program de obligaţiuni ipotecare din ţara noastră, în baza Legii nr. 304/2015, potrivit unui comunica al Alpha Bank remis, astăzi, Redacţiei noastre.

Adunarea Generală a Acţionarilor Alpha Bank Romania a aprobat implementarea unui program-cadru de obligaţiuni ipotecare, cu un plafon maxim al principalului de 1.000.000.000 euro (sau echivalentul în alte valute).

Potrivit Legii nr. 304/2015, obligaţiunile ipotecare sunt garantate cu un portofoliu de creanţe decurgând din contractele de credit ipotecar/de investiţii imobiliare aflate în derulare, fără ca emisiunea de obligaţiuni ipotecare să atragă modificări în privinţa termenilor contractuali agreaţi anterior cu clienţii băncii sau a garanţiilor aferente contractelor de credit.

Lansarea în peisajul financiar din ţara noastră a obligaţiunilor ipotecare poate aduce beneficii esenţiale pentru economie, printre care Alpha Bank aminteşte de îmbunătăţirea procesului de gestionare a activelor şi pasivelor, de scăderea costurilor de finanţare pentru creditele ipotecare, de creşterea gradului de intermediere financiară, prin atragerea de economisire externă, dar şi de dezvoltarea pieţei locale de capital.

La nivelul Uniunii Europene, aproximativ 27% din creditele ipotecare acordate de instituţiile financiare sunt finanţate prin emiterea de obligaţiuni ipotecare, aceasta fiind o soluţie frecvent utilizată de toate sistemele bancare din Europa. Prin această emisiune, România va intra în rândul ţărilor care au atât o legislaţie modernă, cât şi o piaţă activă a obligaţiunilor ipotecare.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Patria Bank
Business Card
BTPay
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019
Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
Real Estate & Construction Forumwww.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.roSCEBSMART TRANSFORMATION 2019
Cabinet de avocatTMPS