Alpha Bank Romania - profit brut de 20,9 milioane euro

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 29 martie 2019

Alpha Bank Romania - profit brut de 20,9 milioane euro

Alpha Bank Romania a înregistrat, anul trecut, un profit brut înainte de impozitare de 20,9 milioane de euro, 2018 fiind al treilea an consecutiv de profitabilitate pentru bancă, a anunţat, ieri, într-un comunicat, instituţia de credit.

La finalul anului precedent, depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la aproape 2,5 miliarde euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei, respectiv cu 23% faţă de 2017, creşterea la nivel de sistem fiind de 3,3%.

Valoarea creditelor la 31 decembrie 2018 era de 2,6 miliarde euro, împrumuturile ipotecare majorându-se cu 5,3%, până la 1,1 miliarde euro, potrivit comunicatului citat.

Veniturile operaţionale au crescut cu 2,9%, ajungând la 133,7 milioane euro. Rata creditelor neperformante a scăzut de la 7,3% la 6,4%, la sfârşitul lui 2018. La acea dată, banca avea o reţea formată din 130 de unităţi şi 1.976 de angajaţi.

Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv Alpha Bank Romania, a declarat: "Indicatorii financiari de la sfârşitul anului 2018 reflectă strategia echilibrată, de creştere organică pe care Alpha Bank Romania a urmat-o în cei 25 de ani de activitate. Banca s-a menţinut şi anul trecut în topul băncilor locale, înregistrând al treilea an consecutiv de profitabilitate, având o foarte bună capitalizare şi un profil de risc îmbunătăţit. Creditele s-au situat într-un trend pozitiv, în timp ce portofoliul de depozite a crescut cu mult peste ritmul de creştere al pieţei, confirmând încă o dată încrederea clienţilor noştri. Rămâ-nem dedicaţi obiectivului de creştere a intermedierii financiare care să conducă la creşterea bunăstării în România".

La nivel de grup, Alpha Bank se află în proces de actualizare a strategiei, care are la bază următoarele teme prioritare:

- accelerarea reducerii expunerilor neperformante (NPE) printr-o combinaţie de măsuri organice şi non-organice;

- asigurarea statutului de "bancă preferată" în segmentele de clienţi vizaţi şi îmbunătăţirea eficienţei de operare în ceea ce priveşte operaţiunile în limba greacă;

- evaluarea poziţionării strategice a business-ului internaţional;

- îmbunătăţirea continuă a guvernanţei, eficacităţii organizaţionale şi a managementului talentelor.

În acest an, printre priorităţile Grupului bancar se numără calitatea activelor sale, pentru următorii 12 ani banca vizând o reducere suplimentară a expunerilor neperformante cu 6,3 miliarde euro, prin combinarea dezintermedierii organice cu vânzări de portofolii, conform datelor publicate de Alpha Bank.

De asemenea, instituţia de credit urmăreşte îmbunătăţirea continuă a profilului de lichiditati şi a rapoartelor relevante.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro