Alpha Bank Romania - profit brut de 4,2 milioane euro

EMILIA OLESCU
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 31 mai 2019

Alpha Bank Romania - profit brut de 4,2 milioane euro

Alpha Bank Romania a înregistrat un profit brut înainte de impozitare de 4,2 milioane euro, în primul trimestru al anului în curs, conform unui comunicat de presă. Acesta arată că veniturile operaţionale ale băncii au crescut cu 14,3%, în primele trei luni ale acestui an faţă de aceeaşi perioadă din 2018, ajungând la 34,6 milioane euro.

Cheltuielile operaţionale au avansat cu 7%, în urma creşterii cheltuielilor cu personalul, creşterii contribuţiei la fondul de garantare a depozitelor şi costurilor cu reglementarea, cum ar fi MIFID II şi PSD2.

În perioada analizată, depozitele din portofoliul Alpha Bank Romania au ajuns la 2,4 miliarde euro, crescând semnificativ peste ritmul pieţei (cu 15,7% faţă de 6,3% la nivel de sistem).

Valoarea creditelor era de 2,5 miliarde euro, împrumuturile ipotecare crescând cu 5,1%, până la 1,1 miliarde euro.

Comunicatul Alpha Bank subliniază că rata creditelor neperfor-mante a scăzut la 4,7%, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, când s-a situat la 7,7%.

Sergiu Oprescu, Preşedinte Executiv Alpha Bank Romania, a declarat: "La împlinirea a 25 de ani de activitate pe piaţa din România, Alpha Bank este o instituţie bancară robustă, ce inspiră încredere clienţilor, fapt oglindit şi de creşterea veniturilor operaţionale, însoţită de o creştere semnificativă a depozitelor, precum şi de creşterea portofoliului de credite ipotecare, segment care reprezintă «nava fanion» a creditării Alpha Bank pe segmentul persoanelor fizice. Prima parte a anului a însemnat pentru noi şi pregătirea lansării primei emisiuni de obligaţiuni ipotecare din România, instrumente financiare moderne care permit o finanţare pe termen lung şi reduc riscurile legate de diferenţele de scadenţă a pasivelor şi activelor".

Alpha Bank Romania avea, în primul trimestru al acestui an, o reţea formată din 130 unităţi şi 1976 de angajaţi. Banca a împlinit, în luna martie, 25 de ani de activitate pe piaţa din ţara noastră.

Amintim că Alpha Bank Romania a anunţat, recent, realizarea cu succes a primei emisiuni de obligaţiuni ipotecare, în valoare de 200 milioane euro. Această primă emisiune de obligaţiuni a fost listată pe Bursa de Valori din Luxemburg, urmând să fie tranzacţionată şi pe piaţa de capital de la Bucureşti. Obligaţiunile emise pe o perioadă de 5 ani, cu dobândă variabilă, sunt garantate cu credite ipotecare de foarte bună calitate.

Atât investitorii instituţionali locali, cât şi cei internaţionali precum IFC şi BERD au manifestat un interes deosebit pentru această tranzacţie, a subliniat Alpha bank.

Tranzacţia a fost intermediată de banca de investiţii Barclays Bank PLC în calitate de Lead Manager şi Alpha Finance România în calitate de Co-Manager.

În 10 aprilie, Alpha Bank Romania a lansat programul de obligaţiuni ipotecare în valoare de 1 miliard de euro ("Programul"), acesta fiind primul program de astfel de obligaţiuni de la noi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
Apanova
BTPay
Electromagnetica
DIGI
arsc.ro
roovi.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2022
Euro (EUR)Euro4.9184
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7383
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9890
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6933
Gram de aur (XAU)Gram de aur267.3958

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro