Alpha Bank Romania: Recomandări pentru evitarea tentativelor de fraudă online

F.D.
Bănci-Asigurări / 20 noiembrie

Alpha Bank Romania: Recomandări pentru evitarea tentativelor de fraudă online

Alpha Bank Romania continuă campania de conştientizare şi combatere a tentativelor de fraudă cibernetică, încurajând consumatorii să fie vigilenţi pentru a evita atacurile de phishing sau a fraudelor de tip invest scam, care garantează îmbogăţirea peste noapte prin diverse investiţii, fie cumpărare de acţiuni, fie cumpărare de cripto-active, conform unui comunicat de presă al băncii.

"Internetul este un loc fantastic, care ne aduce la un click distanţă absolut orice avem nevoie. Investiţiile online pot fi o oportunitate excelentă, dar există şi pericole ascunse. Phishingul şi schemele de investiţii frauduloase sunt precum capcanele digitale, scheme de frauda ingenioase concepute să vă atragă. De aceea, siguranţa informaţiilor personale şi financiare trebuie să rămână o prioritate absolută, mai ales în aceste situaţii. Verificaţi întotdeauna sursa şi autenticitatea investiţiei. Amintiţi-vă că ofertele şi profiturile prea bune pentru a fi adevărate sunt, de obicei, exact asta - prea bune pentru a fi adevărate. Investiţi doar în platforme de încredere şi educaţi-vă cu privire la modul în care funcţionează tranzacţiile online pentru a vă proteja economiile", a declarat Florin Brănici, Director Digital Banking şi Canale Alternative, Alpha Bank Romania.

Fii vigilent când ţi se garantează câştiguri fabuloase şi reduceri incredibile:

Oportunităţi de câştig garantat din investiţii financiare (criptomonede, metale preţioase, acţiuni la diverse companii sau alte active).

Câştigarea unor concursuri la care nu ai participat sau livrarea unor comenzi pe care nu le-ai făcut.

Reduceri fabuloase de 80% - 95% la produse care în mod normal sunt foarte scumpe.

Recomandări pentru protejarea informaţiilor personale şi bancare:

Ignoră ofertele care promit îmbogăţire rapidă sau câştiguri uşoare şi nu accesa link-urile de pe platformele de socializare care promit câştiguri mari de bani într-un termen scurt de timp.

Verifică link-urile: de cele mai multe ori conţin o adresă falsă, nu conţin sintagma securizată "https" la începutul adresei, ci doar "http". Nu descărca fişiere din mesaje nesolicitate, deoarece acestea ar putea conţine viruşi de tip malware.

Dacă cineva pretinde că este de la o instituţie financiară sau guvernamentală, solicită să îţi furnizeze detalii de contact oficiale şi apoi verifică-le.

Nu oferi informaţii personale şi bancare precum PIN, data expirării, codul CVV2/CVC, parole, ori coduri de securitate. Pentru a încasa bani este necesar doar codul IBAN.

Utilizează autentificarea multi-factor oriunde este disponibilă şi în special pentru conturile bancare şi email. Această măsură îţi asigură un nivel suplimentar de protecţie.

Cumpără doar din surse de încredere. Evită reclamele cu reduceri incredibile de pe reţelele sociale care de cele mai multe ori duc către website-uri "fantomă" create cu scopul de a fura datele de acces la conturile bancare.

Ignoră cererile urgente. Tentativele de fraudă sunt adesea bazate pe presiune pentru a obţine informaţii. Dacă primeşti un mesaj sau un apel care cere o acţiune imediată sau chiar ameninţări, fii sceptic şi caută confirmări.

Nu oferi acces la dispozitivele tale. Instalează aplicaţii pe telefon/calculator doar din surse oficiale şi nu instala aplicaţii care oferă acces la distanţă la cererea altor persoane.

Ce trebuie să faci în cazul în care crezi că eşti victima unei fraude online?

Blochează imediat cardul din aplicaţia de online banking sau apelează numărul de telefon de pe spatele cardului;

Schimbă imediat parolele pentru aplicaţiile şi conturile online de pe un alt dispozitiv decât cel care a devenit vulnerabil;

Scanează dispozitivul vulnerabil cu un antivirus pentru a depista o posibilă prezenţă a unui software maliţios;

Raportează problema către bancă şi/sau organizaţia din partea căreia ai fost contactat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Apanova
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb