Crypto

Alphabet închide divizia Loon

S.B.
Companii / 22 ianuarie

Sursa foto: loon.com

Sursa foto: loon.com

Loon, divizia Alphabet care încerca să dezvolte servicii de internet cu baloane, se alătură numeroaselor proiecte trecute pe linie moartă de gigantul american, informează news.ro.

Alphabet a anunţat că închide Loon, companie care urmărea să ofere acces gratuit la internet în zonele izolate, folosind baloane care zburau perioade foarte lungi de timp înainte să fie schimbate.

Loon apela la baloane de dimensiuni foarte mari, unele cât un teren de tenis, bazate pe energie solară şi heliu. Acestea compuneau o adevărată reţea la înălţime, preluând alternativ, unul de la altul, sarcina de a transmite internet pe Pământ.

"Nu am găsit o modalitate de a obţine costurile suficient de mici pentru a construi o afacere durabilă", a spus şeful Loon, Alastair Westgarth.

Loon lasă în urmă, conform reprezentanţilor companiei, baloane care pot zbura sute de zile şi echipamente de reţea care pot acoperi o arie de 200 de ori mai mare decât cea acoperită de o antenă tradiţională.

În vara anului trecut, mult mai târziu decât şi-ar fi dorit, Loon a lansat primul serviciu comercial. În colaborare cu un operator local, Loon acoperea 50.000 de kilometri pătraţi din Kenya cu ajutorul a 35 de baloane.

Compania cu 200 de angajaţi a părut mereu că se află în contratimp cu concurenţa. În vreme ce Loon se ocupa cu baloane, SpaceX, Amazon şi alţii, lansau sateliţi prin care să furnizeze internet de mare viteză pe întreaga suprafaţă a globului, potrivit news.ro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Crypto

Supliment dedicat pieţei monedelor digitale
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
Super protecție cyber pentru echipamente de business
BITCOIN ROMANIA

Curs valutar BNR

26 Feb. 2021
Euro (EUR)Euro4.8745
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0209
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4406
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5894
Gram de aur (XAU)Gram de aur228.2335

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
www.hipo.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro