Alpiq Romenergie a pierdut litigiile cu Hidroelectrica

Ioana Dogaru
Companii / 28 martie 2016

Hidroelectrica a obţinut câştig de cauză în litigiile cu traderii de energie, fiind respinsă prima dintre acţiunile în despăgubiri formulate împotriva societăţii pentru denunţarea de către administratorul judiciar Euro Insol a contractelor bilaterale de vânzare a energiei electrice, potrivit unui comunicat de presă.

Prin sentinţa pronunţată miercuri, 23 martie 2016 de Tribunalul Bucureşti în dosarul nr. 22367/3/2013 a fost respinsă ca neîntemeiată cererea Alpiq Romenergie de acordare a unor despăgubiri de 215.752.920 lei pentru denunţarea de către administratorul judiciar a contractului nr. 89CE/03.04.2008, se spune într-un comunicat de luni al Hidroelectrica.

"Contractul cu Alpiq Romenergie a generat doar în perioada 2008 - 31 mai 2012 o pierdere de 427.247.548 lei. Din energia disponibilizată prin denunţarea acestui contract păgubos, Hidroelectrica a obţinut în perioada august 2012 - decembrie 2015 venituri suplimentare de 350 milioane lei. Această primă sentinţă a instanţei, pe acest gen de acţiuni,vine să confirme o dată în plus că măsura denunţării contractelor bilaterale încheiate de Hidroelectrica cu traderii de energie a fost una legală şi temeinică, fiind justificată de pierderile imense suferite de societate prin încheierea şi executarea acestor contracte. Mai mult decât atât, spuneam încă din toamna anului 2012, că traderii de energie nu sunt îndreptăţiţi să solicite daune pentru beneficiul nerealizat pe perioada de la denunţarea contractelor şi până în 2018-2019, data până la care au fost prelungite contractele, câtî vreme aceste contracte au fost încheiate în frauda acţionarilor, creditorilor şi a legii. Caracterul prejudiciabil şi ilicit al acestor contracte a fost dovedit mai târziu şi de către ANAF, Curtea de Conturi, DNA, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, şi mai nou, de Consiliul Concurenţei", a declarat Remus Borza, administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Alpiq Romenergie este unul dintre traderii de energie ale căror contracte au fost denunţate de către Euro Insol după deschiderea procedurii insolvenţei.

Euro Insol şi Hidroelectrica au fost apărate în instanţă de avocaţii de la Borza şi Asociaţii, respectiv Zamfirescu Racoti & Partners şi Dragne & Asociaţii. Alpiq Romenergie a fost reprezentată de avocaţii de la casa de avocatură Schoenherr.

APA NOVA
hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6687
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1404
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8125
Gram de aur (XAU)Gram de aur357.7647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
domeniileostrov.ro
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
hipo.ro
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb