Alstom a semnat un contract cu Agenţia de Transport Public a Australiei de Vest

F.D.
Companii /

Alstom a semnat un contract cu Agenţia de Transport Public a Australiei de Vest

Alstom a anunţat că a semnat un contract cu Agenţia de Transport Public a Australiei de Vest (PTA), pentru fabricarea şi întreţinerea noii generaţii de trenuri din seria C, destinate reţelei feroviare a oraşului Perth, a cărui valoare este de aproximativ 800 milioane de euro (1,3 miliarde de dolari australieni).

Compania Alstom va fi responsabilă cu proiectarea, aprovizionarea cu materiale şi materii prime, fabricarea, testarea şi punerea în funcţiune a unui număr de 41 de trenuri electrice cu câte 6 vagoane (EMU) şi două trenuri diesel cu câte 3 vagoane (DMU), contractul incluzând 50% contribuţie locală, întreţinerea trenurilor EMU pe o perioadă de 20 de ani, precum şi servicii de suport pentru întreţinerea trenurilor DMU.

Trenurile vor fi realizate la unitatea de asamblare din Bellevue, aparţinând PTA, şi vor fi livrate în decursul a şapte ani, începând din 2022. Contractul include opţiuni pentru încă 30 de trenuri EMU şi alte două opţiuni pentru 5 + 5 ani de întreţinere.

Proiectul va crea peste 120 de noi locuri de muncă pentru Australia de Vest, din care 15% vor fi ocupate de ucenici şi muncitori aborigeni.

Trenurile vor fi mai eficiente din punct de vedere energetic şi concepute să se adapteze la viitoarele modernizări care vor avea loc pe parcursul duratei lor de funcţionare. Aceste trenuri au o capacitate de circa 1.200 de pasageri şi sunt prevăzute cu trei uşi duble per vagon, pentru un flux îmbunătăţit al pasagerilor.

În anul fiscal 2018/2019, Alstom a înregistrat vânzări de 8,1 miliarde euro şi comenzi în valoare de 12,1 miliarde de euro.

Având sediul principal în Franţa, compania Alstom este prezentă în peste 60 de ţări şi are 36.300 de angajaţi.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS