Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”Conferinţa internaţională “Finanţarea Infrastructurii prin mecanismele Pieţei de Capital”

Alstom a semnat un contract în valoare de 194 milioane de euro

I.L.
Internaţional /

Alstom a semnat un contract în valoare de 194 milioane de euro

Alstom a semnat un contract cu operatorul italian FERROVIENORD, în valoare totală de 194 milioane de euro, pentru furnizarea a 31 de trenuri în regiunea Lombardia. Mijloacele de transport vor fi livrate în etape, începând cu anul 2022, potrivit unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Contractul finalizat între Alstom şi compania italiană de transport public, Ferrovie Nord Milano, este primul din cadrul unui acord semnat în septembrie 2017, după ce furnizorul a câştigat o licitaţie.

Trenurile comandate de operator sunt electrice, de ultimă generaţie şi ajung la o viteză maximă de 160 km/h. Noile mijloace de transport feroviar îndeplinesc criteriile de sustenabilitate a mediului şi pot fi reciclate în proporţie de 96%. La fabricarea lor nu se utilizează solvenţi sau alte substanţe chimice toxice. Sistemele de climatizare şi ventilaţie sunt reglate în funcţie de numărul de pasageri, iar închiderea uşilor este programată astfel încât să se evite orice dispersie termică. Modul Eco este activat atunci când este necesar. Iluminarea cu LED-uri pentru pasagerilor este reglată automat pe baza cantităţii de lumină din exteriorul trenului.

Michele Viale, directorul general al Alstom pentru Italia şi Elveţia, a declarat: "Ne bucurăm să pornim într-o nouă călătorie către un transport local din ce în ce mai modern şi durabil împreună cu FNM. În ultimii zece ani, Alstom a livrat 44 de trenuri regionale în Lombardia. Trenurile noastre transportă deja în regiune mii de pasageri în fiecare zi. Noua generaţie a Coradia Stream reprezintă cea mai bună soluţie pentru satisfacerea cerinţelor crescute atât din partea călătorilor, cât şi din partea operatorului din regiune", potrivit comunicatului.

Acordul-cadru dă posibilitatea de achiziţie, în termen de 8 ani unui număr maxim de 61 de trenuri.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Ziarul BURSA

29 ianuarie

Citeşte Ziarul BURSA din 29 ianuarie

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS