Alstom livrează primele tramvaie Citadis X05 la Atena

J.P.
Miscellanea / 08 septembrie 2020

Alstom livrează primele tramvaie Citadis X05 la Atena

Compania Alstom anunţă că a livrat primele două din cele 25 de tramvaie Citadis X05 comandate în iulie 2018 de Attiko Metro, autoritatea de transport urban din Atena. Tramvaiele vor începe testele dinamice la sfârşitul lunii septembrie, înainte de a intra în operare cu pasageri, în februarie 2021, conform unui comunicat trimis redacţiei.

Cele 25 de tramvaie vor circula pe reţeaua existentă a oraşului, precum şi pe orice extindere planificată. Livrarea ultimului tramvai este aşteptată până la sfârşitul lunii mai 2021.

"Alstom se mândreşte cu faptul că aduce ultima generaţie de tramvaie la Atena. Oferind material rulant fiabil şi modern, ne angajăm să sprijinim dezvoltarea transportului urban din Atena, pentru a creşte în continuare capacitatea şi disponibilitatea liniilor existente şi a extensiilor acestora", a declarat Stavros Vlachos, director general Alstom Grecia.

"Este de datoria noastră să contribuim la o mobilitate mai sustenabilă şi mai ecologică în oraşul Atena. Ştim cât de important este pentru toată lumea să avem tramvaie de ultimă generaţie pentru un transport urban îmbunătăţit, ecologic şi plăcut", a declarat CEO-ul Attiko Metro, Nikos Kouretas.

Pe lângă fabricarea şi furnizarea tramvaielor, compania Alstom este responsabilă şi pentru testarea la faţa locului, instruirea şi serviciile de garanţie, precum şi pentru piesele de schimb pentru vehicule. Acestea sunt primele tramvaie ale Alstom vândute în Grecia, după ce compania a furnizat 28 de trenuri de metrou la începutul anilor 2000, pentru primul proiect de metrou din Atena.

Tramvaiele moderne Citadis X05 vor completa flota existentă de vehicule feroviare uşoare pentru a fi utilizate în reţeaua urbană din Atena şi Pireu. Această ultimă generaţie din gama Citadis oferă o experienţă superioară pentru pasageri, cu 20% mai multe suprafeţe vitrate, LED-uri pentru iluminare plăcută şi omogenă, scaune individuale mari şi informaţii de călătorie pe ecrane mari printr-un sistem telematic. Tramvaiele au o lungime de 33 de metri, cu o capacitate de 294 de pasageri. Uşile duble pe toată lungimea tramvaiului asigură o accesibilitate sporită.

Citadis X05, cea mai recentă versiune a gamei Citadis, se mândreşte cu o serie de noi tehnologii, inclusiv motoare cu magnet permanent pentru eficienţă mai mare, precum şi HVAC optimizat (încălzire, ventilaţie şi aer condiţionat), care împreună reduc consumul de energie cu 25%. Integrarea şi întreţinerea simplificată a subsistemelor scad costurile ciclului de viaţă, iar în plus tramvaiul este reciclabil în proporţie de 97%. Până în prezent, modelul Citadis X05 a fost vândut în oraşe precum Sydney, Paris, Nisa, Avignon, Caen, Lusail, Frankfurt şi Atena.

2.700 de vehicule din gama Citadis au fost vândute până acum în 60 de oraşe din întreaga lume. Tramvaiele Citadis au parcurs peste 1 miliard de kilometri şi au transportat 10 miliarde de pasageri, de când primul tramvai a intrat în funcţiune în anul 2000.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro