Abonament gratuit

Amazon intenţionează să închidă magazinul online din China

M.C.
Companii /

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Amazon intenţionează să-şi închidă magazinul său online din China, care permite cumpărătorilor să facă achiziţii de la vânzătorii locali, transmite BBC.

Închiderea vine pe fondul planurilor gigantului american de a-şi reduce operaţiunile pe piaţa chineză, din cauza concurenţei din partea rivalilor locali, Alibaba şi JD.com.

Centrul de desfacere local al Amazon va fi închis din iulie, dar cumpărătorii din China vor putea comanda bunuri de la depozitul global al Amazon.

Compania va continua, de asemenea, să opereze serviciile de cloud din China.

Un purtător de cuvânt al companiei americane a afirmat: "colaborăm îndeaproape cu vânzătorii noştri pentru a asigura o tranziţie lină şi pentru a livra în continuare clienţilor cea mai bună experienţă posibilă", relatează sursa citată.

Consumatorii care vor accesa după 18 iulie portalul Amazon din China, Amazon.cn, vor vedea o selecţie de bunuri de la depozitul său global.

Amazon a plătit, în 2004, 75 milioane de dolari pentru achiziţionarea Joyo.com, un retailer chinez de cărţi, muzică şi video. Din 2007 compania se numeşte Amazon.cn, dar nu a reuşit să-i depăşească pe rivalii locali Alibaba şi JD.com.

Reducerea activităţii din China, a doua economie mondială, vine pe fondul majorării la 5,5 miliarde de dolari a investiţiilor Amazon în India, unde concurează cu rivalul local Flipkart.

Amazon, înfiinţată în urmă cu 25 de ani, a devenit pentru prima dată cea mai valoroasă companie listată la bursă din lume.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS