AMBASADA CHINEI ÎN ROMÂNIA:"Orientarea politicilor unei ţări referitoare la 5G reflectă posibilitatea de garantare a securităţii investiţiilor străine"

E.O.
Miscellanea / 04 noiembrie 2020

"Orientarea politicilor unei ţări referitoare la 5G reflectă posibilitatea de garantare a securităţii investiţiilor străine"

Orientarea politicilor unei ţări în ceea ce priveşte tehnologia 5G reflectă dacă aceasta poate garanta securitatea investiţiilor străine şi poate crea un mediu de afaceri deschis, echitabil, corect şi nediscriminatoriu, care este un indicator important pentru imaginea sa internaţională şi mediul de investiţii, consideră Ambasada Chinei în România. Într-o opinie referitoare la implementarea tehnologiei 5G în ţara noastră, reprezentanţii ambasadei chineze subliniază: "De-a lungul anilor, Huawei şi alte companii chineze de tehnologie avansată au participat activ la construcţia infrastructurii informaţionale din România, contribuind pozitiv la dezvoltarea economică şi socială a României, precum şi la progresul ştiinţific şi tehnologic. Nu a existat niciun incident de cyber security care să reprezinte o ameninţare la adresa securităţii naţionale.

Ne opunem ferm abuzului conceptului de «securitate naţională», în absenţa unei baze de fapt şi a unor dovezi concludente, încălcându-se regulile pieţei şi principiul concurenţei loiale, în scopul excluderii anumitor companii din unele ţări şi se blochează artificial cooperarea ştiinţifică şi tehnologică.

Securitatea cibernetică este o preocupare comună a tuturor ţărilor. Suntem dispuşi să lucrăm cu alte ţări pentru a sprijini mecanismul şi cadrul internaţional universal reprezentativ şi autoritar bazat pe conceptul de securitate cibernetică deschisă şi cooperantă, printr-un proces multilateral transparent şi inclusiv, să discutăm şi formulăm standarde şi reguli de securitate ale reţelei 5G. Ar trebui să stabilim un sistem de încredere reciprocă şi recunoaştere reciprocă pentru evaluare şi certificare, să promovăm în comun cooperarea globală în domeniul securităţii datelor, astfel încât tehnologia informaţiei sigure, fiabile şi de înaltă calitate să poată oferi un nou impuls pentru redresarea economică globală şi o viaţă mai bună pentru oamenii din toate ţările.

Sperăm că părţile relevante din România vor susţine principiile economiei de piaţă şi ale concurenţei loiale, vor respecta regulile economice şi comerciale internaţionale, vor folosi faptele şi ştiinţa drept criterii de bază şi vor lua în mod independent deciziile obiective şi corecte, să ofere un mediu de afaceri deschis, echitabil, corect şi nediscriminatoriu pentru companiile străine din România, inclusiv companiile chineze, şi vor proteja în mod eficient drepturile şi interesele legitime ale companiilor chineze".

Amintim că Ministerul Transporturilor Infrastructurii şi Comunicaţiilor a pus în dezbatere publică proiectul de lege privind tehnologia 5G, de curând fiind avizat pozitiv de Ministerul Justiţiei, care a formulat, totuşi, o serie de obsevaţii importante pe marginea textului de lege. Iniţiativa legislativă a produs o serie de controverse în piaţa de profil.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

22 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8740
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0034
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5255
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4696
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.5807

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro