Ambasada Germaniei: Un milion de euro pentru susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană

F.D.
Miscellanea / 30 octombrie 2023

Ambasada Germaniei: Un milion de euro pentru susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limba germană

Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, sprijină din nou proiectul "Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România", cu o sumă totală de 1.000.000 de euro, relatează Agerpres.

"Republica Federală Germania, prin intermediul Ambasadei Germaniei la Bucureşti, sprijină din nou proiectul 'Susţinerea cadrelor didactice din învăţământul în limbă germană din România' cu o sumă totală de 1.000.000 de euro. Finanţarea iniţială de 900.000 de euro a fost suplimentată cu 100.000 de euro. Ambasadorul Germaniei, dr. Peer Gebauer, şi directorul general al Fundaţiei Saxonia, Klaus-Harald Sift, au semnat astăzi la Ambasada Germaniei la Bucureşti acordul de finanţare pentru întreaga sumă de 1.000.000 de euro", precizează Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Potrivit sursei citate, peste 900 de profesori şi educatori vor putea să beneficieze astfel de aceste indemnizaţii. Scopul este de a asigura o predare de înaltă calitate în limba germană. În cadrul proiectului sunt sprijinite şi echipe de autori care redactează sau actualizează manuale moderne pentru învăţământul în limba germană maternă.

"Putem suplimenta şi anul acesta finanţarea pentru învăţământul în limba germană. Acest lucru mă bucură foarte mult, deoarece proiectul aduce o contribuţie semnificativă la promovarea limbii germane, pentru minoritatea germană şi pentru înţelegerea reciprocă. Peste 22.000 de copii şi elevi beneficiază de predarea limbii germane ca limbă maternă. Prin acest proiect investim în următoarea generaţie şi o susţinem cu profesori şi educatori care se angajează personal pentru o educaţie excelentă. Prin măsuri de formare profesională şi manuale moderne, în România se poate oferi o educaţie în limba germană de înaltă calitate pedagogică. Avem în Fundaţia Saxonia un partener puternic, care s-a ocupat încă de la început de proiectul de susţinere a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană din România", a declarat ambasadorul Peer Gebauer.

Cu această finanţare se doreşte susţinerea limbii germane la nivel de limbă maternă în unităţile de învăţământ de stat din România şi reducerea lipsei de cadre didactice calificate, se mai arată în comunicat.

"Scopul proiectului este ca prin pregătirea regulată a cadrelor didactice din învăţământul în limba germană şi prin dezvoltarea unor manuale moderne în limba germană să ofere elevilor din România posibilitatea învăţării limbii germane la nivel de limbă maternă. Totodată se doreşte motivarea tinerilor vorbitori de limba germană în a-şi alege o carieră didactică", a menţionat Ambasada Germaniei la Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb