Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti: Generalul Qassem Soleimani nu a fost tolerat de susţinătorii grupărilor teroriste

Internaţional / 3 ianuarie

Ambasada Republicii Islamice Iran la Bucureşti: Generalul Qassem Soleimani nu a fost tolerat de susţinătorii grupărilor teroriste

Data de 3 ianuarie 2024 marchează a patra comemorare a asasinării Generalului Qassem Soleimani de către forţele Statelor Unite ale Americii, în Irak. Asasinarea acestui oficial iranian de rang înalt s-a petrecut în timp ce acesta era într-o vizită oficială în Irak, şi purta un mesaj politic în vederea stabilirii de pace şi securitate în regiunea Golfului Persic. Acest demers al Statelor Unite ale Americii, pe lângă că reprezintă o încălcare a Cărţii Natiunilor Unite şi a principiilor şi regulilor fundamentale ale dreptului internaţional, este şi un exemplu clar de crimă ţintită extrajudiciară şi de terorism de stat, conform unui comunicat de presă al Ambasadei Republicii Islamice Iran la Bucureşti.

Datorită rolul său unic în lupta împotriva ISIS şi a extremismului în regiunea Golfului Persic, Generalul Qassem Soleimani nu a fost tolerat de fondatorii şi susţinătorii grupărilor teroriste.

Nu doar poporul iranian, ci şi toţi iubitorii de libertate din lume cunosc bine serviciile aduse şi sacrificiile făcute de către Generalul Qassem Soleimani şi ale însoţitorilor săi în lupta împotriva terorismului şi extremismului din regiunea Asiei de Vest, iar reacţiile lor la asasinarea acestui comandant au arătat acest lucru. Prezenţa a câteva milioane de oameni la înmormântarea martirului Soleimani, în diferite oraşe ale Iranului şi Irakului, şi jelirea sa de către alte milioane de oameni din diferite ţări ale regiunii, arată care este locul Generalului Qassem Soleimani în inimile oamenilor din această zonă. Asasinarea unui număr foarte mic de comandanţi militari din lume a avut un impact atât de puternic pe plan global şi internaţional. În afară de domeniul militar, martirul Soleimani a activat şi în diplomaţie şi a depus eforturi în vederea reducerii tensiunilor, şi extinderea relaţiilor de prietenie în regiunea Golfului Persic.

Nu există nici cea mai mică îndoială cu privire la natura teroristă a acestui act ostil, iar autorul acestei infracţiuni este bine cunoscut de către toată lumea, însuşi fostul preşedinte al SUA recunoscând în mod repetat că a comis acest act. Fapta criminală a avut loc în timp ce Generalul Qassem Soleimani călătorea la Bagdad, la invitaţia oficială a autorităţilor irakiene, iar printre întâlnirile incluse în programul acelei vizite se număra întrevederea sa cu premierul irakian. El era un comandant iranian de rang înalt, iar Statele Unite l-au asasinat încălcând suveranitatea naţională irakiană, o acţiune care este complet ilegală şi încalcă principiile şi reglementările internaţionale. Desigur, încălcările principiilor şi reglementărilor internaţionale, încălcarea suveranităţii altor ţări, recurgerea la război sau terorism economic împotriva altor ţări etc., în umbra creată de tăcerea unor, a devenit un lucru obişnuit pentru regimul SUA. Naţiunea iraniană nu va uita niciodată acest asasinat brutal, şi nu îl va ierta niciodată.

Republica Islamică Iran şi poporul său măreţ şi iubitor de independenţă, indiferent de politicile beligerante duse de tirani şi războinici, s-au apărat întotdeauna în faţa oricărei agresiuni cu toată puterea şi înţelepciunea, aşa cum demonstrează istoria şi graniţele acestor meleaguri. Republica Islamică Iran, ca una dintre principalele victime ale terorismului, a stat întotdeauna cu determinare în fruntea luptei împotriva acestei probleme globale, şi nu a cruţat niciun efort pentru a combate violenţa şi extremismul, în special pentru a respinge ameninţarea ISIS din regiune şi din lume.

Toată lumea recunoaşte că prezenţa şi intervenţia puterilor străine în regiune a fost sursa majoră a tuturor problemelor din toate domeniile politicii, economiei şi securităţii, din ultimele decenii până în prezent, şi că regiunea a suferit suficient de pe urma intervenţiei SUA. Acţiunile destabilizatoare din ţările din regiune din ultimele decenii nu au avut ca rezultat altceva decât promovarea violenţei, extremismului şi terorismului, şi crearea unor fenomene de rău augur precum ISIS. Guvernul Republicii Islamice Iran îşi va continua eforturile, folosindu-se de toate capacităţile politice, juridice şi internaţionale, pentru a responsabiliza guvernul si oficialii americani pentru această crimă.

Comunitatea internaţională şi instituţiile internaţionale relevante sunt aşteptate să condamne, într-un mod pe deplin transparent şi lăsând deoparte standardele duble, acest act terorist ţintit, şi să coopereze cu guvernele Iranului şi Irakului în lupta împotriva impunităţii comandanţilor, adjuncţilor şi înfăptuitorilor acestei crime.

Ambasada Republicii Islamice Iran transmite un mesaj de condoleanţe cu ocazia celei de-a patra comemorări a martiriului marelui erou al luptei împotriva terorismului, subliniază nevoia de stabilitate şi securitate în regiunea Golfului Persic şi în Asia de Vest, prin combaterea violenţei şi terorismului, şi prin asigurarea condiţiilor de cooperare între ţări.

hidroelectrica.ro
aages.ro
fedbet.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

15 Apr. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6664
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1094
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8274
Gram de aur (XAU)Gram de aur352.3272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
edevize.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
everythinghr.live
32.aicps.ro
roenergy.eu
AIESEC
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb