AMBASADOAREA BRIDGET BRINK:"SUA se gândesc serios să declare Rusia drept stat sponsor al terorismului"

G.D.
Internaţional / 24 iulie 2022

"SUA se gândesc serios să declare Rusia drept stat sponsor al terorismului"

Statele Unite ale Americii iau în considerare serios să declare Rusia un stat sponsor al terorismului în legătură cu acţiunile sale ca urmare a invaziei pe scară largă a Ucrainei, a declarat ambasadorul extraordinar şi plenipotenţiar al SUA în Ucraina, Bridget Brink, într-un interviu pentru Radio Europa Liberă, transmite Hotnews.

"În ceea ce priveşte desemnarea Rusiei ca stat sponsor al terorismului, analizăm această chestiune, trebuie analizată cu atenţie în conformitate cu legislaţia americană... Folosim toate mijloacele disponibile, inclusiv multe care s-ar aplica unei ţări care este un astfel de sponsor. Cu toate acestea, luăm în serios şi un astfel de anunţ. Şi vom continua să tragem Rusia la răspundere în conformitate cu legea noastră", a spus Bridget Brink potrivit sursei citate.

Ambasadorul a subliniat că Statele Unite au introdus sancţiuni fără precedent împotriva Rusiei şi vor continua să facă acest lucru, în strânsă colaborare cu partenerii aliaţi.

O rezoluţie prin care se cere secretarului de stat Anthony Blinken să recunoască Rusia ca stat sponsor al terorismului a fost înregistrată în Senatul SUA.

Preşedintele Ucrainei Volodimir Zelenski declara recent că un prim rezultat al vizitei la Washington a soţiei sale, Olena Zelenska, ar fi rezoluţia prin care SUA se pregătesc să acuze Rusia de genocid.

Opinia Cititorului ( 4 )

 1. SUA nu se pot "gandi" nefiind persoana gen om. De ex. Rusia îți citește jocul și răspunde punctual /minimalist fără ornamentații. Cum ar fi o organizație un grup de persoane gen om ce acționează coerent/ fara gândire.

  Ca de obicei, hotii striga hotii! Oricum, vor ramane doar cu declaratia, caci nu cred ca le da mana sa provoace militar Ursul! Mult mai facil pt ei este razboiul proxy dus prin intermediul carnii lor tun, numita ucrainieni!

  Sârbii bombardați de NATO în 1999 arată nivelurile de uraniu în sânge de sute de ori peste normal

   

  SUA și aliații săi au petrecut 78 zile bombardând națiunea acum dizolvată a Iugoslaviei în 1999, contaminând Balcanii cu cel puțin 15 tone de muniție cu uraniu sărăcit. În Statele Unite, trupele care au fost expuse la DU sunt eligibile pentru beneficii generoase de invaliditate. Nimic de acest fel nu a fost oferit popoarelor din Iugoslavia. 

  Testele medicale efectuate asupra unui soldat și unui civil sârb care au fost atacați în timpul bombardamentelor NATO din 1999 au arătat că nivelul de uraniu radioactiv din sângele lor este „de sute de ori” peste normal, a declarat avocatul sârb Srdan Aleksic pentru Sputnik. 

  Aleksic, care a petrecut câțiva ani prezentând procese pentru a încerca să asigure despăgubiri pentru victimele atentatelor cu DU, a declarat că testarea a fost efectuată la Torino, Italia, și că echipa sa juridică așteaptă acum o traducere oficială a rezultatelor în sârbă. 

   

   

  „Deci nu voi aprofunda detaliile medicale. Dar rezultatele sunt înfricoșătoare, nu numai pentru sudul Serbiei, Kosovo și Metohija și zona de securitate de la sol dintre ele, unde primul nostru reclamant a servit timp de 200 de zile”, a spus Aleksic. 

  „A doua analiză a fost luată de la o femeie din Belgrad… Rezultatele ei sunt puțin mai bune. Vom intenta un proces pe baza rezultatelor”, a adăugat el. Presa sârbă a indicat că femeia a fost expusă la DU după ce s-a aflat lângă clădirea bombardată a Ministerului Apărării din capitala iugoslavă în 1999. 

  Criminalista Dr. Rita Celli, expert în analize DU care a asistat mai multe cazuri juridice italiene pentru a solicita despăgubiri pentru trupele italiene care s-au îmbolnăvit sau au murit în urma expunerii la substanța mortală, a caracterizat rezultatele testelor celor doi sârbi drept „dramatice. ” 

  Ea a indicat că nivelurile de uraniu-238 găsite în țesutul lor a fost de 500 de ori peste normal și că niveluri atât de ridicate de contaminare cu DU nu au fost stabilite la niciun alt civil sau personal militar despre care ea știe. 

  Abordarea Ritei Celli implică teste de sânge și biopsii, precum și căutarea de aluminiu, bariu, antimoniu, plumb, molibden și alte metale. 

  „Toate metalele detectate conțin urme de U-238, care provine din obuzele folosite de NATO în timpul bombardamentelor Bosniei și Herțegovinei și Serbiei, și în special Kosovo și Metohija. Efectele sale au afectat aproape sigur și țările din jur, cum ar fi Albania și Macedonia”, a declarat Celli pentru publicația sârbă Vecherne Novosti într-un articol publicat sâmbătă. 

  „În condiții normale, a spus Celli, cantitatea maximă de aluminiu dintr-un litru de sânge este de 3,3 micrograme. Dar în trupele italiene și sârbe care suferă de contaminare cu DU, acesta rulează de la 500, 2.000 sau chiar 3.000 de micrograme. În rândul civililor, nivelul de siguranță al uraniului este de 0,0053 unități pe litru de sânge, în timp ce printre cei care au fost contaminați, acesta poate ajunge până la 10 micrograme. 

  Aleksic lucrează cu avocatul italian Andel Fiore Tartaglia, care a petrecut decenii luptând pentru despăgubiri pentru expunerea la DU suferită de trupele italiene și de familiile acestora, inclusiv dintre cei care au servit în Kosovo în timpul ocupației terestre de către NATO a teritoriului sârb separatist. În 2021, avocații au intentat un proces la Înalta Curte din Belgrad pentru a cere NATO să ofere [despăgubiri] financiare victimelor sârbe ale atentatelor cu DU. 

  Este de așteptat ca audierile în acest caz să înceapă în octombrie, dar NATO a declarat deja preventiv că blocul are „imunitate deplină” de urmărire penală sub jurisdicția sârbă, pe baza acordurilor semnate în 2005 și 2006. 

  Aleksic a declarat pentru Sputnik Serbia la începutul acestui an că pretențiile de imunitate sunt o prostie, deoarece o astfel de imunitate nu poate fi aplicată retroactiv, adică celor 78 zile pe care NATO le-a petrecut bombardând țara între martie și iunie 1999. 

  În mod similar, Tartaglia i-a spus la Vecherne Novosti în articolul său de sâmbătă că „nu există imunitate pentru crimele de război și principiul retroactivității nu se aplică”. 

   

  În 2000, un tribunal de la Belgrad i-a găsit vinovați de crime de război pentru atentatele din 1999 pe fostul general american Wesley Clark și pe șeful NATO Javier Solana. 

  Cu toate acestea, hotărârea a fost anulată în 2001, după răsturnarea revoluționară de culoare a președintelui iugoslav Slobodan Milosevic și detenția sa la Haga, unde a murit în arest în 2006. 

  Serbia suferă de una dintre cele mai mari rate de cancer din Europa, cu aproape 60.000 diagnostice oncologice făcute în fiecare an, iar cancer în rândul copiilor de până la două ori și jumătate peste media europeană. În deceniile de după atentatele din 1999, medicii și oamenii de știință locali au înregistrat, de asemenea, o creștere alarmantă a infertilității, a bolilor autoimune și a tulburărilor mintale. 

  Mașina de război NATO a folosit muniții DU în multe dintre campaniile sale de la sfârșitul Războiului Rece, semănând până la 2.300 tone de DU în Irak în timpul Războiului din Golf din 1991 și invaziei din 2003, și folosind armele din Afganistan și Siria pe o scară mai mică. De asemenea, se spune că exercițiile militare și accidentele care au implicat avioane americane au contaminat părți din Okinawa, Japonia, Sardinia, Italia și Remscheid, Germania. 

  S-a confirmat sau sunt suspectate aproximativ 20 națiuni, inclusiv Rusia, Franța, Japonia, China, Coreea de Sud și Africa de Sud că au în arsenale obuze de uraniu sărăcit, gloanțe perforatoare și proiectile aruncate din aer, dar Statele Unite și Marea Britanie sunt singurele două țări confirmate că au folosit substanța în luptă. Potențialul DU pentru utilizare ca armă a fost descoperit pentru prima dată în anii 1970 și a fost integrat în proiectile, în special în proiectile antitanc, datorită densității sale incredibile, rezistenței aerodinamice relativ scăzute și capacității de a pătrunde mai adânc în ținte decât obuzele convenționale. 

  nu e doar sponsor, este el insusi un stat-terorist!

  Raspandeste teroare gratuit, e chiar in doctrina sa statala mentinerea punctuala a terorii in cazul vecinilor sai (vezi Testamentul lui Petru cel Mare cu privire la mentinerea continua a unei stari de razboi si conflict pentru asigurarea vitalitatii si pregatirii rusilor = asta pentru mine e DOCTRINA TERORII ! ) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

03 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9005
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4823
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9076
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4945
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.3749

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro