Amber raportează o cifră de afaceri de 50 de milioane de lei în primele şase luni ale anului 2021, o creştere de 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Comunicate de presă / 09 septembrie

Amber raportează o cifră de afaceri de 50 de milioane de lei în primele şase luni ale anului 2021, o creştere de 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut

Amber Studio, cel mai mare studio independent de dezvoltare jocuri video din România, raportează o cifră de afaceri record de 50 de milioane de lei în primele şase luni ale anului 2021, o creştere de 45% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Pentru întregul an 2021, compania antreprenorială estimează o cifră de afaceri de 117 milioane de lei şi are în vedere continuarea extinderii geografice, conform unui comunicat remis redacţiei.

"În prima jumătate a anului 2021, Amber înregistrează o cifră de afaceri record datorită creşterii cu 45% a veniturilor, în linie cu rata anuală compusă de creştere pe care am raportat-o în ultimii patru ani. Odată ce am ajuns la un număr de peste 800 de angajaţi, operaţiunile noastre au devenit mai complexe şi mai mature, fiind prezenţi pe două continente. Cu toate acestea, în ciuda dimensiunii afacerii, ne menţinem flexibilitatea şi, mai presus de toate, reputaţia noastră de a dezvolta produse de calitate pentru branduri globale importante. Acest lucru se traduce direct în rezultatele noastre, precum şi în perspectivele bune pe care le avem pentru acest an - să atingem o cifră de afaceri de 117 milioane de lei, cele mai bune rezultate înregistrate vreodată pe piaţa locală de un studio independent," a declarat Mihai Pohonţu, Preşedinte Executiv, Amber.

Din cifra de afaceri de 50 de milioane de lei generată în prima jumătate a anului, 65% din venituri au provenit din activitatea de cercetare-dezvoltare - dezvoltare de jocuri şi restul de 35% din servicii de asistenţă pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calităţii, asistenţa pentru clienţi şi localizare. În conformitate cu rezultatele istorice şi cu specificul industriei de jocuri video, veniturile companiei au provenit din piaţa globală, în special din partea clienţilor din SUA. Amber colaborează cu branduri precum Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, Raw Fury şi alţi.

În prima parte a anului 2021, dezvoltatorii Amber au lucrat la realizarea completă a cinci jocuri pentru mobil, PC şi console. Unul dintre acestea a fost Tetris Beat, publicat de N3TWORK şi co-dezvoltat de Amber. Jocul, care a fost lansat exclusiv pe Apple Arcade în august 2021 şi poate fi jucat şi pe Apple TV, a ajuns pe primul loc la nivel mondial în ceea ce priveşte numărul de descărcări în prima săptămână după lansare. Un alt joc dezvoltat de Amber va fi lansat în acest an.

"Amber este o companie deţinută de angajaţi, iar aceştia sunt factorul cheie din spatele rezultatelor noastre excelente. Am închis prima jumătate a anului 2021 cu rezultate record şi ne aflăm în faţa unui nou capitol captivant în călătoria Amber, pregătiţi să accesăm multiple oportunităţi pentru a ne accelera şi mai mult creşterea. Analizăm diferite scenarii, inclusiv potenţiale tranzacţii transfrontaliere, parteneriate cu investitori strategici şi chiar listarea la bursa locală sau internaţională. Obiectivul nostru rămâne în continuare legat de crearea de valoare pe termen lung pentru echipele noastre, acţionarii şi clienţii noştri," a adăugat Jaime Gine, noul CEO al Amber începând cu august 2021.

Pentru întregul an 2021, Amber estimează o cifră de afaceri de 117 milioane de lei (28 de milioane de dolari), din care compania are deja confirmate aproximativ 104 milioane de lei (25 de milioane de dolari) conform contractelor semnate. Pentru a accelera în continuare creşterea, Amber are în vedere continuarea expansiunii la nivel internaţional, prin tranzacţii de tip M&A sau organic. În ultimii doi ani, compania s-a extins atât din punct de vedere geografic, cât şi din punct de vedere al serviciilor oferite printr-o activitate robustă de tranzacţii de tip M&A în care au fost vizate studiouri globale, specializate în mai multe genuri de jocuri. Astfel, în 2020, Amber a achiziţionat două noi studiouri - Scorpius Games din Bucureşti şi KaraOkulta, o companie dezvoltatoare de jocuri cu sediul în Guadalajara, Mexic. Astăzi, cei peste 800 de angajaţi Amber lucrează pe două continente, în birouri din Bucureşti, Botoşani, San Francisco, Los Angeles, Montreal şi Guadalajara. În plus, Amber intenţionează să angajeze încă 100 de profesionişti în dezvoltarea de jocuri până la finalul anului.

În 2020, Amber a înregistrat o cifră de afaceri de 86 de milioane de lei, o majorare cu 50% faţă de aceeaşi perioadă din 2019. În perioada 2017 - 2021, rata de creştere anuală compusă (CAGR) a Amber este de 53%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Videoconferinţa “Sănătate şi FARMA - Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea”
Dtlawyers
BTPay
Apanova
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9488
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6067
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8649
Gram de aur (XAU)Gram de aur243.4131

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
certificateorigine.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
invietraditia.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro