Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean Galaţi, modernizat cu fonduri europene

ANA FELEA
Miscellanea / 28 noiembrie 2022

Ambulatoriul de Specialitate al Spitalului Judeţean Galaţi, modernizat cu fonduri europene

Consiliul Judeţean Galaţi a inaugurat, luni, cea mai nouă investiţie din sănătate. Este vorba despre extinderea şi modernizarea Ambulatoriului de Specialitate al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă "Sf. Apostol", investiţie realizată cu fonduri europene care a presupus construirea unui corp de clădire cu trei etaje, modernizarea fostelor cabinete ale medicilor de familie, achiziţionarea de aparatură medicală şi amenajarea reţelelor de utilităţi.

"Sunt bucuros că am finalizat o nouă investiţie în sănătate, care va asigura condiţii mai bune pentru pacienţi şi personalul medical. Am construit de la zero o clădire nouă pentru Ambulatoriul spitalului, în care vor funcţiona mai multe cabinete, săli de tratament şi de investigaţii medicale. Este o investiţie extrem de necesară, având în vedere că mii de oameni sunt consultaţi lunar în cadrul Ambulatoriului de Specialitate. Noua clădire în care vor funcţiona 13 specialităţi medicale are trei etaje şi o suprafaţă desfăşurată de peste 1500 de mp. De asemenea, am achiziţionat şi aparatura medicală necesară pentru noile spaţii, în valoare de peste 2,1 milioane de lei, şi am modernizat complet şi fostele cabinete ale medicilor de familie. În următoarele două săptămâni, personalul medical se va muta în noile spaţii şi vor fi instalate şi echipamentele medicale", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

În noua clădire vor funcţiona următoarele specialităţi medicale: diabet, gastroenterologie, oftalmologie, cardiologie, ginecologie, urologie, radiologie şi imagistică medicală, ORL, neurologie, medicină internă, hematologie, ortopedie şi oncologie. Printre cele mai importante echipamente medicale achiziţionate se află un sistem complet de videoendoscopie flexibilă, mai multe ecografe, un topograf cornean şi un electroencefalograf computerizat.

Valoarea investiţiei a fost de 13.899.789 de lei, fonduri prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. În primele nouă luni ale acestui an, în cadrul Ambulatoriului de Specialitate au fost realizate peste 72.000 de consultaţii, cele mai multe în cadrul cabinetelor de diabet şi oncologie.  

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Se vede bravo vouă plus secția de rafioterapie

    spitalul in care intri viu si iesi mort....lucreaza in el toate cizmele care nu dau 2 lei pe viata omului.

    1. Dacă se schimba și atitudinea personalului ar fi ok.

    Afara i vopsit gardul si inauntru leopardul.Lagar de exterminare.Stie toata lumea din zona.Tortionari in loc de personal medical.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

06 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9036
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5570
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9186
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.4789
Gram de aur (XAU)Gram de aur274.4439

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro