AMCHAM:''Includerea României în grupul ţărilor cu care OCDE deschide discuţiile de aderare este un succes''

G.U.
Miscellanea / 26 ianuarie

Sursă foto: www.oecd.org

Sursă foto: www.oecd.org

AmCham salută succesul României de a fi inclusă în grupul celor şase ţări cu care Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economic (OCDE) deschide discuţiile de aderare, precizând că este important ca instituţiile implicate şi reprezentanţii României să depună în continuare toate eforturile necesare pentru ca ţara noastră să beneficieze cât mai curând de oportunităţile aderării la OCDE, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei.

"Considerăm că este un pas important în direcţia alinierii României cu standardele internaţionale de bună guvernare şi dezvoltare economică sustenabilă, reprezentând încă o ancoră pentru demararea şi implementarea reformelor atât de necesare şi mult aşteptate de întreaga societate. Pentru a transforma aderarea la OCDE într-un avantaj competitiv, similar cu apartenenţa la Uniunea Europeană, este necesar ca acesta să fie o prioritate a agendei guvernamentale, dat fiind că momentul aderării depinde majoritar de ritmul şi capacitatea fiecărei ţări de a îndeplini reformele şi criteriile specifice", au precizat reprezentanţii AmCham.

De asemenea, AmCham precizează că doar cu determinare şi coerenţă, România va putea accesa beneficiile ce decurg din acest statut, precum avansarea în clasamentul destinaţiilor de investiţii, condiţii de finanţare mai bune, posibilitatea de a participa la conturarea politicilor fiscale şi economice cu impact global.

"Aderarea României la OCDE trebuie să fie următorul obiectiv de ţară care să alinieze în jurul său o cooperare transpartinică în mediul decizional şi să coaguleze un dialog public privat articulat, aplicat şi constructiv. În continuarea promovării constante a acestui obiectiv strategic între priorităţile AmCham pentru România, suntem pregătiţi şi disponibili să sprijinim autorităţile în următoarele etape ale acestui demers complex şi riguros de aliniere cu standardele, politicile şi bunele practici OCDE, conform cu ţintele stabilite pentru România", se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
infinitumcosmetics.ro
fabricadeceai.ro

Curs valutar BNR

20 Mai. 2022
Euro (EUR)Euro4.9477
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6725
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8048
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8325
Gram de aur (XAU)Gram de aur277.4633

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro