Amendă record pentru un "brunch în livadă", la Buzău

ANA FELEA
Miscellanea / 13 aprilie

Amendă record pentru un "brunch în livadă", la Buzău

Un eveniment în aer liber a atras o sancţionare cu o sumă record la Buzău. Un operator economic care deţine mai multe locaţii, tip clădire, în municipiul Buzău, a organizat un eveniment într-o livadă, spaţiu pe care îl are în proprietate.

Evenimentul s-a numit "brunch în livadă" şi a fost anunţat pe Facebook, fiind organizat pe 11 aprilie, începând cu ora 14.00.

"Pregateste-te pentru ce este mai bun şi mai frumos! Duminică, 11 aprilie ora 14°°, este ziua pentru BRUNCH ÎN LIVADĂ. Duminică, este ziua care aduce prietenii şi familia împreună, în natură, sub cerul liber, mângâiaţi de razele soarelui şi alintaţi de sunete speciale, de primăvară ! În contextul actual, pentru a putea respecta normele în vigoare, locurile disponibile la Brunch sunt Limitate!", anunţa organizatorul.

Evenimentul s-a desfăşurat pe o suprafaţă de 4000 de metri pătraţ în lolicatatea Gura Câlnăului , situată la căţiva kilometri de municipiul Buzău.

Evenimentul a adunat zeci de tineri şi chiar dacă spaţiul era unul generos, iar mesele aşezate păstrând distanţarea fizică, invitaţii nu au respectat regulile sanitare impuse de pandemi.

Autorităţile au constatat abateri, atât în context pandemic, cât şi din punct de vedere al activităţii societăţii dincolo de criza sanitară, şi au aplicat administratorului sancţiuni record.

Sancţiunile au fost aplicate de Poliţie, de Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar Veterinară, de Inspectoratul Teritorial de Muncă, de Jandarmerie şi de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă.

Un comunicat emis de Prefectura Buzău transmite: "În cadrul acţiunilor, din data de 11 Aprilie a.c. forţele de ordine şi reprezentanţii celorlalte instituţii cu atribuţii de control au intervenit şi în satul Gura Câlnăului, la o locaţie în aer liber, amenajată pe o suprafaţă de aproximativ 4000mp, unde un operator economic avea în derulare activităţi comerciale. Poliţiştii au readus în atenţie administratorului obligaţia legală de a se asigura că oamenii prezenţi, clienţii, respectă regulile legale în vigoare, precum purtarea măştii, păstrarea distanţei sociale, chiar dacă spaţiul comercial este unul amenajat în aer liber. Întrucât au fost constatate abateri, administratorului i-au fost aplicate sancţiuni totale de 46.500 lei. Sancţiunile au fost aplicate potrivit competenţelor de către Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, Direcţia de Sănătate Publică, Direcţia Sanitar-Veterinara, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Buzău şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă".

În acelaşi document, Prefectura arată că susţine activitatea economică însă regulile trebuie respectate: "Încurajăm activitatea economică din sfera societăţilor comerciale, dar subliniem faptul că aceasta trebuie să se facă cu respectarea strictă a cadrului legal, în interesul şi pentru siguranţa buzoienilor. Instituţiile statului vor interveni în orice situaţie cu fermitate, dar şi cu discernământ aplicând gradual măsurile stabilite de legiuitor. Prioritatea nu este aceea de a aplica sancţiuni, ci de conştientizare a populaţiei cu privire la riscurile la care se expune".

În acest context, prefrectul Silviu Iordache a punctat: "Dacă abaterile constatate nu sunt remediate sau se vor repeta, se ia în calcul inclusiv suspendarea activităţii operatorului economic", referindu-se la evenimentul din 11 aprilie.

Poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Buzău, împreună cu jandarmi şi reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, ai Direcţiei de Sănătate Publică, ai Direcţiei Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor şi ai Inspectoratului Teritorial de Muncă, acţionează în mod constant pentru respectarea normelor impuse de legislaţia în vigoare privitoare la pandemia de COVID-19. Sunt vizate, cu prioritate, zonele aglomerate, pieţe, centre comerciale, restaurante şi mijloace de transport în comun, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro