Amenzi de 165.000 de lei date de comisarii Gărzii de Mediu în Delta Dunării

S.B.
Miscellanea / 2 octombrie 2023

Amenzi de 165.000 de lei date de comisarii Gărzii de Mediu în Delta Dunării

Comisarii Gărzii de Mediu au dat amenzi de 165.000 de lei în urma acţiunii pe care o desfăşoară în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, informează news.ro.

Cea mai mare sancţiune, de 100.000 de lei, a fost dată operatorului staţiei de epurare din Mahmudia, pentru că nu a asigurat încadrarea indicatorilor de calitate a apei epurate la descărcare, în braţul Sfântu Gheorghe. O amendă de 50.000 de lei a primit şi Primăria Murighiol deoarece nu a strâns deşeurile depozitate ilegal în localitate.

Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu au anunţat că în localitatea Mahmudia, din judeţul Tulcea, a fost verificat operatorul staţiei de epurare.

"În cazul localităţii Mahmudia, în urma unei verificări de rutină, comisarii GNM au constatat că operatorul staţiei de epurare a permis exploatarea acesteia fără a asigura încadrarea indicatorilor de calitate a apei epurate la descărcare, în limitele maxim admise, conform actului de reglementare, în receptorul natural respectiv în braţul Sf. Gheorghe al Dunării", au transmis comisarii Gărzii de Mediu.

Ei au precizat că operatorul staţiei de epurare Mahmudia a fost amendat cu 100.000 de lei, pentru nerespectarea legii protecţiei mediului.

De asemenea, au fost dispuse măsuri în vederea conformării, urmând ca verificarea realizării acestora să facă obiectul unui control viitor.

Un alt control a fost făcut şi în localitatea Murighiol.

"Autorităţile din localitatea Murighiol au avut probleme pe care comisarii GNM le-au sesizat şi evident sancţionat. Prima a fost faptul că pe şantierul din portul Murighiol nu se respectă normele din autorizaţia de mediu, iar praful ridicat în urma activităţii este de nesuportat (lucru certificat şi de localnici).În consecinţă, comisarii GNM au aplicat societăţii ce operează şantierul, o amendă de 15.000 lei şi au dispus măsuri cu caracter permanent pentru protecţia atmosferei", au transmis comisarii Gărzii de Mediu.

Echipele de control au amendat şi Primăria Murighiol.

"A doua sancţiune a revenit primăriei din Murighiol. Comisarilor GNM le-au fost semnalate chiar de către localnici abandonări ilegale de deşeuri pe raza UAT Murighiol. O echipă de comisari s-a deplasat la faţa locului şi au constatat că sesizările cetăţenilor se confirmă. În consecinţă primăria a fost amendată cu 50.000 lei şi s-au dispus măsuri imediate de salubrizare a zonelor afectate", a mai precizat sursa citată.

Garda de Mediu desfăşoară din 25 septembrie, o amplă acţiune de cotrol în Rezervaţia Biosferei Delta Dunării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6535
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2157
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8883
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.6146

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb