Amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiu verde în Sectorul 6 al Capitalei

V.G.
Miscellanea / 4 august

Amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiu verde în Sectorul 6 al Capitalei

Poliţia Locală Sector 6 a aplicat, în primele şapte luni ale anului, amenzi de peste un milion de lei pentru parcarea pe spaţiu verde, potrivit Agerpres..

Un număr de 1.954 de şoferi au fost depistaţi că au urcat cu maşinile pe zonele verzi. 996 dintre aceştia au fost amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei, în funcţie de masa autovehiculului. Valoarea totală a sancţiunilor se ridică la 1.024.000 de lei. Alţi 958 de conducători auto, aflaţi la prima abatere, au primit avertismente.

În iulie, 2.021 de şoferi au fost sancţionaţi cu 341.500 de lei pentru că au parcat în afara asfaltului.

Anul trecut, 4.871 de conducători auto au fost sancţionaţi pentru parcare pe spaţiul verde, cu 4.265 mai mulţi faţă de 2020. Amenda pentru un autoturism lăsat pe spaţiul verde este cuprinsă între 1.000 şi 1.500 de lei, iar pentru vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone, între 1.500 şi 2.500 de lei, conform prevederilor hotărârii Consiliului Local Sector 6 nr. 222/2016 privind staţionarea vehiculelor şi remorcilor pe spaţiile verzi pe domeniul public sau privat.

Potrivit legii, scuarul, aliniamentul plantat în lungul bulevardelor, străzilor şi trotuarelor şi terenul liber, neproductiv, din intravilan sunt zone considerate spaţiu verde, unde parcarea sau staţionarea sunt interzise.

"Continuăm politica de toleranţă zero în Sectorul 6 cu privire la lăsatul maşinilor pe spaţiu verde, mai ales pe principalele străzi şi bulevarde. De când aplicăm această politică este clar că mulţi cetăţeni au înţeles că nu e cale de scăpare fără amendă. Anul trecut, am făcut amenajări de întreţinere (plantat trifoi pitic, am recuperat diferite porţiuni de pe lângă trotuare pe care se parca pe spaţiul verde). Unele au fost vandalizate de şoferii obişnuiţi să îşi lase maşinile pe unde apucă. Anul acesta, am făcut şi continuăm cu amenajări de calitate, cu costuri niţel mai mari. Cine parchează pe ele, pe lângă amenda aferentă vandalismului, va fi dat şi în judecată pentru recuperarea prejudiciului", a declarat primarul Ciprian Ciucu.

El a spus că, în paralel, anul acesta, autoritatea locală a amenajat/reabilitat 2.200 de locuri de parcare noi.

"Multe erau din pământ şi pline de gropi, ţinta pe anul în curs este de circa 8.000, am retrasat 7.618 şi urmează alte 3.000 şi am creat 812 locuri de parcare nou-nouţe. Ce-i drept, am şi desfiinţat vreo 200, pentru că politica mea este să redăm trotuarele cetăţenilor şi să le eliberăm de maşini. Am făcut asta pe bulevardele principale", a adăugat edilul Sectorului 6.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. BRAVOOO!!!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

csalb.ro
Electromagnetica
arsc.ro

Curs valutar BNR

12 Aug. 2022
Euro (EUR)Euro4.8909
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7450
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0380
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7696
Gram de aur (XAU)Gram de aur272.6466

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro