Amnesty International acuză poliţia din Hong Kong de abuzuri împotriva protestatarilor

M.I.A.
Internaţional /

Sursă foto: Twitter

Sursă foto: Twitter

Amnesty International acuză poliţia din Hong Kong de turtură şi alte abuzuri în modul în care a gestionat protestele pro-democraţie din ultimele trei luni, dar poliţia afirmă că a dat dovadă de reţinere în stradă, în faţa violenţelor tot mai mari, transmite Reuters.

Protestatarii anti-guvernamentali, mulţi dintre ei mascaţi şi îmbrăcaţi în negru, au aruncat cu proiectile cu benzină înspre poliţie şi birouri ale guvernului, au intrat în Consiliul Legislativ, au blocat drumuri către aeroport, au devastat staţii de metrou şi au aprins focuri pe străzile oraşului guvernat de China.

Poliţia a răspuns cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă, gloanţe de cauciuc, avertizând mulţimea în prealabil.

Forţele de ordine au mai fost văzute bătând cu bastoanele protestatarii căzuţi la pământ.

Amnesty a anunţat că în urma unei investigaţii a constatat "un model de comportament alarmant al poliţiei din Hong Kong, cu neglijenţe în desfăşurarea forţelor şi tactici nediscriminatorii, precum şi dovezi de tortură şi alte tratamente nepotrivite în detenţie".

"Reacţia dură a poliţiei din Hong Kong pe stradă a fost transmisă în direct pentru a fi văzută de toată lumea, Mult mai puţin vizibile sunt abuzurile poliţiei împotriva protestatarilor care au fost făcute departe de văzul lumii", a afirmat Nicholas Bequelin, directorul pentru Asia de Est la Amnesty International, într-un raport, potrivit Reuters.

Potrivit raportului, "dovezile lasă puţin loc pentru îndoială - într-o aparentă sete de ripostă, forţele de securitate din Hong Kong s-au angajat într-un model de comportament tulburător de neglijenţă şi de tactici ilegale împotriva oamenilor, în timpul protestelor. Aceste comportamente au inclus arestări arbitrare şi violenţe împotriva persoanelor reţinute, unele dintre ele fiid de tortură".

Una dintre reacţii a fost proiectarea unor raze de laser verde în ochii persoanelor reţinute, folosind o tactică folosită de mulţi protestatari împotriva poliţiei, potrivit Amnesty.

Raportul a fost publicat la miezul noţii în Hong Kong (16:01 GMT), iar poliţia nu a răspuns imediat acestuia. Totuşi, poliţia a susţinut anterior că a dat dovadă de reţinere în folosirea forţei pe stradă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Apanova
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
daccaworking.ro
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS