Amundi va prelua divizia de administrare a activelor de la Societe Generale

S.B.
Bănci-Asigurări / 07 aprilie

Amundi va prelua divizia de administrare a activelor de la Societe Generale

Grupul bancar francez Societe Generale a anunţat miercuri că a intrat în negocieri exclusive cu managerul de active Amundi SA pentru a-i vinde cea mai mare parte din divizia sa de administrare a activelor Lyxor, în cadrul unei tranzacţii de 825 milioane de euro în numerar, care face parte din eforturile băncii franceze de a-şi majora profiturile, informează Agerpres.

La finele lunii februarie, Lyxor avea sub administrare active în valoare de aproximativ 82,3 miliarde de euro, ceea ce o plasează pe locul al treilea în Europa în topul celor mai mari furnizori de ETF (-Fonduri tranzacţionate la bursă, n.r.).

"Acest proiect de vânzare acoperă activităţile de management active şi pasive ale Lyxor pentru clienţii instituţionali din Franţa şi de peste hotare", a informat miercuri Societe Generale într-un comunicat de presă, adăugând însă că va păstra unele dintre unităţile Lyxor. "Această tranzacţie, care ar urma să se finalizeze cel mai târziu în luna februarie 2022, se va derula la un preţ de 825 milioane de euro şi va avea un impact pozitiv de aproximativ 18 puncte de bază asupra indicatorului CET1 atunci când se va finaliza", a adăugat banca franceză.

Pentru Amundi, companie printre acţionarii căreia se numără şi banca franceză Credit Agricole SA, preluarea Lyxor îi va permite să devină lider în Europa în domeniul ETF. La finele lunii decembrie, Amundi avea sub administrare active în valoare de aproximativ 1.700 miliarde de euro. Amundi are deja un parteneriat cu Societe Generale, care distribuie produsele de investiţii ale Amundi prin reţeaua sa de oficii bancare.

Directorul general de la Societe Generale, Frederic Oudea, încearcă să majoreze rezervele de capital şi să îmbunătăţească profitabilitatea băncii iar vânzarea diviziei Lyxor îi va permite să returneze capital acţionarilor.

În luna august 2020, Societe Generale a demarat o vastă reorganizare a conducerii generale şi a avertizat că ar putea vinde sau închide linii de business care nu au ajuns încă la o masă critică sau nu generează sinergii.

Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare, are 149.000 de angajaţi în 67 de ţări şi peste 31 de milioane de clienţi în întreaga lume. În România, BRD - Groupe Societe Generale operează o reţea de 625 de unităţi, potrivit Agerpres.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Allview
Artego

Curs valutar BNR

18 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9268
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0326
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7268
Gram de aur (XAU)Gram de aur242.2201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Boromir
Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
carieraenergetica.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro