ANAF a aprobat planul de restructurare al ROMAERO

S.B.
Companii / 2 noiembrie 2020

ANAF a aprobat planul de restructurare al ROMAERO

ROMAERO a obţinut aprobarea ANAF pentru implementarea planului de restructurare prin OG6. Astfel,pe lângă cei 50 de milioane de lei recuperaţi deja, statul român urmează să mai încaseze încă 77 de milioane de lei pe parcursul implementării planului de restructurare din totalul datoriei istoriceacumulată în ultimii 10 ani de activitate a companiei.

Aceasta este cea mai mare sumă recuperată de stat până acum într-o astfel de procedură. ROMAERO devine astfel un exemplu de bune practici în salvarea prin mijloace de piaţă a unei companii de importanţă strategică din sectorul de apărare.

Aplicând restructurarea prin OG6, ROMAEROa beneficiat de anularea a 50% din debitul principal, respectiv 100% din accesoriile acumulate de-a lungul timpului, ceea ce reprezintă o reducerea îndatorării cu peste 255 mil. de lei. Astfel compania devine bancabilă având toate premisele pentru a se însănătoşi. Totodată, pentru prima oară în ultimii 12 ani, ROMAERO nu mai are nicio datorie scadentă faţă de bugetul stat, ceea ce înseamnă că va putea participa la toate licitaţiile publice organizate de instituţiile publice româneşti, printre care şi MapN. ROMAERO are acum cale liberă pentru a funcţiona în parametri optimi şi a aveafluxuri financiare continuepentru a putea fi competitivă în piaţă.

"Succesul echipei noastre în aplicarea OG6 pentru redresarea ROMAERO a adus pieţei o serie de premiere şi confirmă viabilitatea acestei soluţii de prevenţie, în contextul în care ROMAEROeste o companie strategică,statut ce presupune o serie de limitări în accesarea creditelor, valorificarea activelor, precum şi diferite constrângeri legislative specifice industriei de apărare. Acestea ne-au provocat să ne folosim experienţa de 20 de ani în piaţă pentru a aduce plus-valoare prin crearea unui produs personalizat şi adaptat unei companii de stat, produs ce s-a dovedit a fi eficient şi funcţional.Succesul soluţiei aplicate la ROMAERO depinde acum de implementarea planului de restructurareşi de angajamentul stakeholderilor implicaţi în procesul de redresare a companiei", a declarat Andra Buţiu, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

"Companiile româneşti cu datorii la bugetul de stat primesc o nouă şansă la restructurare. Este o oportunitate binevenită, mai ales în contextul în care jumătate din companiile de impact româneşti de află în dificultate, iar această criză cu siguranţă că a sporit nevoia de restructurare. Acum este momentul optim pentru companiile cu datorii bugetare să acţioneze pentru un nou start în business şi să se redreseze. Procedura de notificare a intenţiei de a beneficia de OG6 se redeschide în intervalul 1 noiembrie 2020 - 31 martie 2021, astfel companiile cu datorii istorice acumulate la bugetul de stat mai au timp pentru a accesa o astfel de facilitate", a afirmat Adrian Lotrean, Senior Partner CIT Restructuring, o companie CITR, parte din Impetum Group.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

31 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.9221
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5466
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8998
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6028
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5779

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro