ANAF a descoperit o fabrică clandestină de producţie de tutun de narghilea

F.D.
Miscellanea / 22 noiembrie 2023

ANAF a descoperit o fabrică clandestină de producţie de tutun de narghilea

În cadrul operaţiunii "Nargile", inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală au identificat în luna noiembrie a anului curent un circuit ilegal de producţie a tutunului pentru narghilea, conform unui comunicat de presă al instituţiei.

Potrivit sursei citate, în locaţia clandestină situată în judeţul Maramureş, inspectorii au identificat peste 300 kg de tutun vrac şi amestecuri de tutun de narghilea fără a fi marcate, achiziţionate atât intracomunitar din Germania, cât şi non-UE. Aceste produse erau prelucrate fără a îndeplini condiţiile legale de autorizare de către Autoritatea Vamală Română şi/sau Ministerul Sănătăţii şi ambalate în cutii de plastic fără etichete privind conţinutul, provenienţa sau procentul de tutun/nicotină.

Comercializarea produselor astfel obţinute se efectua prin intermediul platformelor online, fără a fi însoţite de documente de provenienţă, către operatori economici şi persoane fizice situate pe întreg teritoriul României.

Prejudiciul cauzat bugetului consolidat al statului, reprezentând accize, TVA şi impozit profit aferent cantităţii de 300 de kg este de 200.000 lei. Pentru a identifica totalul cantităţilor comercializate de acest operator economic, verificările vor continua pe întreg lanţul de tranzacţionare. În situaţia în care inspectorii antifraudă nu ar fi destructurat această reţea de distribuţie, prejudiciul adus bugetului statului, estimat la nivelul a 6 luni de activitate, ar fi fost în cuantum de 2 milioane de lei. Acţiunea inspectorilor DGAF a fost sprijinită de comisarii ANPC, care au dispus indisponibilizarea de la comercializare a amestecului de tutun.

DGAF avertizează toate persoanele juridice sau fizice, care comercializează sau consumă produse din categoria tutunului de fumat/ tutun de narghilea, să se asigure că produsele ce urmează a fi comercializate sau consumate sunt avizate de Ministerul Sănătăţii şi ambalate, etichetate şi marcate fiscal, în mod corespunzător.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Spațiu aparține directoriluo de la finanțe tw maramures

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
digi.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Iul. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5689
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.0989
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9158
Gram de aur (XAU)Gram de aur353.2067

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
letapebytourdefrance.com
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb