Abonament gratuit

ANAF monitorizează creşterile nejustificate de preţuri şi ameninţă cu amenzi de până la 70 de mii de lei

I.M.
Miscellanea /

ANAF monitorizează creşterile nejustificate de preţuri şi ameninţă cu amenzi de până la 70 de mii de lei

ANAF verifică respectarea măsurile din ordonanţele militare, cu accent pe închiderea barurilor şi restaurantelor, a sălilor de jocuri de norc şi a saloanelor de îngrijire personală şi monitorizează creşterile nejustificate de preţuri îndeosebi la echipamente şi dispozitive medicale, anunţă instituţia printr-un comunicat.

Potrivit sursei citate, amenzile pentru nerespectarea regulilor pornesc de la 1.000 de lei şi pot ajunge la 70.000 de lei şi se aplică în cazul nerespectării măsurilor legate de comercializarea produselor alimentare şi a băuturilor alcoolice şi nealcoolice în restaurante, hoteluri, cafenele sau alte localuri publice; de nerespectare a măsurilor luate în cazul activităţilor comerciale sportive, de organizare jocuri de noroc, sau furnizare tratament balnear şi de îngrijire personal; a comerţului cu amănuntul al produselor şi serviciilor în centrele comerciale cu suprafaţă de vânzare mai mare de 400m2 în care-şi desfăşoară activitatea mai mulţi operatori economici.

"În centrele comerciale menţionate este permisă continuarea comercializării de produse alimentare, veterinare sau farmaceutice, a produselor şi serviciilor de optică medicală, a serviciilor de curăţătorie şi a produselor electronice şi electrocasnice, dacă operatorii economici respectivi asigură livrarea la domiciliu.", transmite instituţia.

ANAF menţionează că, încălcarea de către persoane juridice a măsurilor stabilite în ordonanţele militare se sancţionează cu amendă contravenţională de la 1.000 lei la 70.000 lei (conform art. 28 din OUG nr. 1/1999, cu modificările şi completările ulterioare).

Ca urmare a dinamicii preţurilor, Direcţia Generală Antifraudă Fiscală din cadrul ANAF monitorizează şi analizează comerţul cu produse care au înregistrat creşteri semnificative nejustificate ale preţurilor, pentru asigurarea unui mediu concurenţial onest şi a accesibilităţii mijloacelor de prevenire a infectării.

Monitorizarea variaţiilor de preţuri şi verificarea modului de declarare a obligaţiilor fiscale aferente veniturilor realizate în această perioadă include atât dispozitive medicale (măşti, mănuşi, biocide, dezinfectanţi) şi alte echipamente de protecţie sanitară, care asigură prevenţia şi tratarea afecţiunilor asociate COVID-19, cât şi produse alimentare esenţiale specifice coşului de bază.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ce saracie mai asteptati? Sa treaca criza? S-au scumpit toate desi benzina s-a ieftinit masiv. Kg de faina e 4 lei, spirtul, mastile, produsele de dezinfectie,toate mult mai scumpe ca acum o luna. Voi stati urmariti si dati sfaturi! IDIOTILOR!

    Fac astia profit de pot sa va plateasca cate o amenda in fiecare zi. 

    1. Tu ce crezi

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie