ANAF publică prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au obligaţii restante

V.G.
Miscellanea / 3 noiembrie 2022

ANAF publică prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au obligaţii restante

ANAF publică pe portalul propriu prima listă a contribuabililor persoane juridice care nu au obligaţii restante, aferentă trimestrului III al anului curent, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi redacţiei.

Conform sursei citate, lista cuprinde un număr de 571.300 de contribuabili persoane juridice care şi-au declarat şi achitat la scadenţă obligaţiile fiscale de plată şi care nu figurează în evidenţele fiscale cu obligaţii bugetare restante.

Lista cuprinde denumirea contribuabilului şi codul de identificare fiscală şi este ordonată alfabetic.

Totodată, există opţiunea interogării punctuale a informaţiilor despre fiecare contribuabil după denumirea acestuia.

Conform procedurii de publicare condiţiile ce trebuie îndeplinite cumulativ de către contribuabili la întocmirea listei sunt:

- sunt depuse pe perioada de prescripţie a dreptului de a stabili obligaţii fiscale, toate declaraţiile fiscale potrivit vectorului fiscal până la întocmirea listei. Această condiţie se consideră îndeplinită şi în cazul în care, pentru perioadele în care nu s-au depus declaraţii fiscale, obligaţiile fiscale au fost stabilite prin decizie, de către organul fiscal;

- au achitat la scadenţă/termenul de plată prevăzut de lege obligaţiile principale şi accesoriile în trimestrul pentru care se realizează publicarea listei;

- nu înregistrează obligaţii bugetare restante la data întocmirii listei.

De asemenea, în categoria contribuabililor care sunt cuprinşi în listă fac parte şi contribuabilii care se încadrează în situaţiile prevăzute la art. 157 alin (2) şi (3) din Codul de procedură fiscală, inclusiv cei care beneficiază de înlesniri la plată acordate potrivit legii şi care se află în derulare.

În categoria contribuabililor care nu fac obiectul publicării sunt cuprinşi contribuabilii care au fost declaraţi inactivi temporar de către Registrul Comerţului sau care au fost declaraţi inactivi potrivit dispoziţiilor din art. 92 din Legea nr. 207/2015 cu modificările şi completările ulterioare.

ANAF va publica lista contribuabililor persoane juridice care nu înregistrează obligaţii restante, trimestrial, până în ultima zi a primei luni din trimestrul următor celui de raportare, mai arată sursa citată.

Lista poate fi vizualizată pe www.anaf.ro/ Servicii online/ Lista contribuabililor fără obligaţii restante, la acest link https://www.anaf.ro/restante/listaalba.xhtml.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

27 Ian. 2023
Euro (EUR)Euro4.8922
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4928
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.8793
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5612
Gram de aur (XAU)Gram de aur278.5647

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro