ANALIZĂ MERCHANTPRO:Valoarea comenzilor pe platforma MerchantPro a crescut cu 80% în primul semestru din 2021

S.B.
Companii / 22 iulie

Valoarea comenzilor pe platforma MerchantPro a crescut cu 80% în primul semestru din 2021

Numărul comenzilor plasate pe platforma MerchantPro a crescut cu 60% în primul semestru din 2021 faţă de perioada similară a anului trecut, în timp ce creşterea la nivel de valoare a comenzilor este de 80%, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

Luna cea mai dinamică din punct de vedere al comenzilor plasate pe magazinele ce funcţionează pe platforma MerchantPro a fost luna mai, când au fost făcute cele mai multe comenzi, o creştere cu 24% faţă de perioada similară a anului precedent. Cea mai mare creştere la nivel de S1, excluzând perioada pre-pandemie, a fost înregistrată în luna iunie, când au fost plasate cu 46% mai multe comenzi decât în iunie 2020.

Din punct de vedere al valorii comenzilor, s-a înregistrat o creştere de 80% în primele 6 luni ale anului faţă de perioada similară din 2020. Cea mai dinamică lună luând în considerare acest indicator a fost luna aprilie - cu o creştere de 72% faţă de aprilie 2020 -, în timp ce în anul precedent cea mai dinamică lună a fost luna mai, atât din punct de vedere al comenzilor, cât şi al valorii acestora.

Trendul ascendent şi accelerat din 2020 se menţine -într-un ritm mai ponderat, dar evident - chiar şi după relaxarea mult aşteptată. Deşi românii s-au întors în magazinele offline şi şi-au reluat parte din obiceiurile pre-pandemie, online-ul a rămas un canal preferat pentru achiziţii. Avantajele sale evidente - atât pentru comercianţi, cât şi pentru clienţii finali - contribuie activ la digitalizarea unor businessuri care altfel nu ar fi trecut poate nici în următorii ani în online, iar acest lucru este reflectat de cifrele într-o continuă creştere din semestrul I al lui 2020, a precizat Arthur Rădulescu, CEO MerchantPro.

Creştere pe toate verticalele

Schimbarea în obiceiurile de consum ale românilor şi orientarea către online a dus şi la creştere cu 11% a valorii coşului mediu faţă de ianuarie - iunie 2020, ajungând la 50 de euro, şi o creştere de 3% în numărul mediu al produselor per comandă în aceeaşi perioadă.

În semestrul 1 din 2020 cea mai mare comandă plasată într-un magazin de pe platforma de eCommerce MerchantPro a inclus peste 50 de tipuri de produse personalizabile, cu o valoare totală de 200.000 euro, în timp ce în prima jumătate a acestui an cea mai mare comandă a fost de aproape 250.000 de euro, cuprinzând peste 30 de produse de tip echipament HoReCa.

Cele mai dinamice domenii în această primă jumătate a lui 2021 au fost home&deco, electronice şi ingrijire. Domeniul fashion a înregistrat o revenire mult aşteptată, după o stagnare determinată de contextul pandemic.

Tendinţe în S2 2021

Printre tendinţele care se conturează pentru a doua parte a lui 2021, se remarcă un trend pozitiv în adopţia soluţiilor de optimizare a vânzărilor, în special dezvoltarea de programe proprii de afiliere şi soluţii de cross-sell.

De asemenea, este evidentă tendinţa comercianţilor care au avut creşteri accelerate de a-şi consolida poziţia obţinută în piaţă, prin adoptarea de soluţii noi, centrate pe client, cum ar fi programele fidelizare, livrarea ultrarapidă, integrarea in marketplace-uri sau transformarea propriului magazin în marketplace.

Există o dinamică clară în zona magazinelor new entry care cresc şi îşi diversifică soluţiile adoptate pentru a se diferenţia de concurenţă, în timp ce magazinele cu o poziţie deja consolidată privesc în viitor, urmărind să dezvolte noi linii de business şi extinderea la nivel regional. Această efervescenţă din comerţul online este atractivă şi pentru jucătorii internaţionali, aşa că este probabil să vedem tot mai mulţi intrând pe piaţa noastră, a mai precizat Arthur Rădulescu.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Înăuntrul Bursei de Valori din Bulgaria

Dtlawyers
BTPay
Apanova

Curs valutar BNR

22 Oct. 2021
Euro (EUR)Euro4.9467
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.2501
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.6354
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8655
Gram de aur (XAU)Gram de aur244.9416

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

eximbank.ro
gerocossen.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
cnipmmr.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro