Abonament gratuit

ANALIZĂ: Primele zece companii cu capital german prezente în România includ patru lanţuri de retail

D.I.
Companii /

Primele zece companii cu capital german prezente în România includ patru lanţuri de retail

Top 10 companii cu capital german prezente în România include patru lanţuri de retail, astfel că acest sector este cel mai bine reprezentat din punct de vedere numeric, potrivit unei analize realizate de experţii KeysFin cu ocazia sărbătoririi Zilei Unităţii Germane, care arată că, însumat, primele zece companii controlate direct, majoritar de investitori din Germania au atins în 2018 o cifră de afaceri de peste 12 miliarde de euro.

"Cu toate acestea, deşi comerţul este un sector de importanţă majoră pentru investiţiile germane în România în 2018, acesta a fost detronat în topul general al industriilor de către industria prelucrătoare", arată analiza.

Cea mai mare companie cu acţionariat direct, majoritar german după cifra de afaceri din 2018 prezentă pe plan local este Kaufland România SCS (2,3 miliarde de euro). Aceasta este urmată în top de British American Tobacco (Romania) Trading (2 miliarde de euro, controlată în totalitate de British American Tobacco (Hamburg International) GMBH şi Lidl Discount SRL (1,7 miliarde de euro). Următorii retaileri prezenţi în top 10 sunt Selgros Cash & Carry SRL (799,4 milioane de euro) - locul 6 şi Rewe Romania SRL (742,2 milioane de euro) - locul 7.

Însumat, top 10 companii controlate direct, majoritar de investitori din Germania au atins în 2018 o cifră de afaceri de peste 12 miliarde de euro. Diferenţa, de aproximativ 13 miliarde de euro, până la cifra totală de afaceri realizată de companiile cu pondere directă, majoritară germană, de 25 miliarde de euro, se împarte între aproximativ 4.200 companii, care provin din sectoare diferite: pe lângă comerţ şi industria prelucrătoare, se mai regăsesc activităţile profesionale, IT&C-ul, transportul şi depozitarea, intermedierile financiare, imobiliarele, construcţiile şi agricultura.

"Germania rămâne un partener strategic comercial al României, însă topul companiilor germane ne arată şi potenţialul altor sectoare în relaţiile economice dintre cele două ţări. Industria prelucrătoare a cunoscut un avans deloc de neglijat, reuşind astfel să se claseze pe prima poziţie în acest top, cu cea mai mare cifră de afaceri cumulată, de peste 11,5 miliarde de lei în 2018. Acest lucru dă un semnal pozitiv investitorilor străini, care sunt din ce în ce mai atraşi de posibilitatea de a obţine profituri în acest sector, însă dezvoltarea acestui sector va fi puternic influenţată şi de aspectul legat de resursele umane: găsirea de personal calificat pe plan local va determina evoluţia viitoare a industriei prelucrătoare în România. Pe de altă parte, în cazul comerţului, rezultatele sunt previzibile ţînând cont de modelul de creştere bazat pe consum", a declarat Roxana Popescu, managing director al KeysFin, unul din cei mai mari furnizori de soluţii de business information din România.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS