ANAT:''Potrivit DSU, turiştii nevaccinaţi reveniţi din ţările roşii nu intră în carantină dacă prezintă test PCR negativ''

G.U.
Miscellanea / 30 iulie

''Potrivit DSU, turiştii nevaccinaţi reveniţi din ţările roşii nu intră în carantină dacă prezintă test PCR negativ''

ANAT aşteaptă urgent o clarificare din partea DSU şi CNSU privind declaraţiile din mass-media care prezintă în mod eronat faptul că turiştii nevaccinaţi veniţi din ţările roşii intră în carantină, informează ANAT într-un comunicat de presă remis redacţiei. Adresa DSU pe care o anexăm evidenţiază faptul că răspunsul oficial primit de la DSU reprezintă realitatea - turiştii reveniţi din ţările aflate pe lista roşie pot evita carantina dacă prezintă la revenire un test PCR negativ.

Conform comunicatului, în data de 12 iulie 2021, ANAT a transmis o adresă către Guvernul României prin care solicita sprijinul pentru susţinerea în cadrul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a introducerii testării rapide ca metodă alternativă de acces pe teritoriul României, pentru a stimula atragerea de turişti străini şi pentru a ne alinia cu majoritatea statelor europene care acceptă deja această metodă de testare pentru a permite accesul persoanelor nevaccinate pe teritoriile lor.

''Vă ataşăm şi răspunsul la această adresă, primit în cursul zilei de 29 iulie de la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) - Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă (DSU). Conform celor comunicate de DSU, persoanele care sosesc din teritoriile / ţările cu risc epidemiologic ridicat (zona Galbenă şi zona Roşie) pot prezenta rezultatul negativ al unui test RT - PCR pentru exceptarea de la măsura carantinei'', menţionează ANAT în comunicat.

"Răspunsul primit de la DSU ne bucură, dar este o bucurie reţinută. Situaţia s-ar schimba enorm în acest caz, însemnând că turiştii nevaccinaţi pot evita carantina la întoarcere doar pe baza unui test PCR negativ, şi din ţările aflate pe lista roşie", declară Dumitru Luca, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT).

''Informaţiile primite de la DSU în răspunsul la adresa trimisă de către ANAT se bat cap în cap cu hotărârea CNSU. ANAT aşteaptă urgent o clarificare din partea autorităţilor competente, astfel încât turiştii reveniţi din ţările aflate pe lista roşie să ştie dacă pe baza testului pot evita carantina dacă prezintă la revenire un test PCR negativ.

În acest caz, pot fi evitate multe probleme iar turiştii pot călători în cunoştinţă de cauză şi în alte destinaţii'', se menţionează în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
BTPay
Apanova
anahotels.ro

Curs valutar BNR

17 Sep. 2021
Euro (EUR)Euro4.9473
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1999
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5309
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7880
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.6026

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Hidroelectrica
Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Codul comercial român
energynomics.ro
Cotaţii fonduri mutuale
bsenergyweek.com
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro