ANAT estimează că anul viitor peste 700.000 de turişti români vor merge în vacanţă în Turcia

S.B.
Miscellanea / 10 noiembrie 2021

ANAT estimează că anul viitor peste 700.000 de turişti români vor merge în vacanţă în Turcia

Un număr de 763.000 de turişti romani au mers în vacanţă în Turcia în 2019, iar anul viitor această cifră va fi depăşită, a declarat în cadrul unei întâlniri cu presa din România Cuneyt Tansu Demir, prim-consilier al presedintelui Tursab, Asociaţia Naţională Agenţiilor de Turism din Turcia, caree reuneşte aproximativ 12.000 de agenţii de turism din Turcia, informează news.ro.

"Anul acesta, aproape 270.000 de români au venit în Turcia, până acum. iar în 2019, înainte de pandemie, am primit vizita a 763.000 turişti români, în toate staţiunile din Turcia. Estimăm că anul viitor vom depăşi numărul turiştilor din 2019. Ar fi însă ideal şi ca turcii să viziteze România, mai mult ca până acum", a spus Cuneyt Tansu Demir, prim-consilier al presedintelui Tursab, Asociaţia Naţională Agenţiilor de Turism din Turcia, în cadrul unei întâlniri cu presa din România, ce face parte dintr-un proiect de promovare turistică a României pe piaţa Turciei şi Kazahstanului.

Sezonul durează din aprilie până în septembrie, iar turiştii vin mai ales în staţiuni, dar şi în Istanbul. Între cele mai căutate staţiuni din Turcia de către români sunt Antalya , toată regiunea, Kusadasi, Bodrum, Alanya, dar şi city-break-urile în Istanbul şi circuitele istorice şi culturale în toată Turcia.

De asemenea, şi România este un punct de atracţie pentru turiştii turci, însă cetăţenii turci nu au acces la viza Schengen, ceea ce constituie un obstacol în a vizita şi alte ţări, nu doar România, a spus reprezentantul Tursab.

Viza pentru România pentru cetăţenii turci se obţine destul de greu.

"Dorim ca problema vizei să fie luată în vedere, iar autorităţile din România să acorde viza mai uşor", a mai spus Cuneyt Tansu Demir, care a precizat că au fost însă şi doi ani de pandemie şi mulţi cetăţeni turci au renunţat să îşi elibereze paşaport.

"Datoria noastră este nu doar să facem cunoscută plaja şi soarele, ci şi cultura extrem de importantă a Turciei", a spus acesta, vorbind despre relaţiile strânse dintre cele două ţări.

Anul acesta 12 milioane de turişti turci au călătorit in toată lumea.

La rândul său, prezentă la întâlnire, Corina Martin, proprietar al agenţiei de turism Mistral Tours, a spus că problema legată de vize este veche şi speră să fie rezolvată.

"Voi face demersuri pentru o întâlnire comună împreună cu Ambasada României la Ankara şi Consulatul de la Istanbul, pentru a facilita procedura de obţinere a vizei, de acces în România, pentru potenţialii cetăţeni turci, această problemă care, fiind mai veche, generează reale probleme agentiilor româneşti de turism de incoming. Consider că România trebuie să relaxeze procedurile şi politica de acordare a vizei turistice atunci când există pachete turistice contractate, care înseamnă export de servicii turistice româneşti şi mai mulţi bani la buget. Am stabilit azi cu reprezentaţii Tursab că vom organiza un nou proiect de promovare a destinaţiiilor de vacanţă româneşti pentru touroperatori turci pe care îi vom invita în România", a declarat Corina Martin.

Ea adaugă că vizita la Tursab vine în contextul în care Turcia este în continuare destinaţia externă numărul 1 pentru turiştii români de mulţi ani.

"Produsul Turcia se vinde singur şi se vinde bine. Însă noi ne propunem să dezvoltăm mai mult sosirile de turişti turci în destinaţiile de vacanţă din România, promovând Delta Dunării, Transilvania, mitul Dracula, oraşe româneşti şi tradiţiile", a mai spus Corina Martin.

Pe scurt

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Conferinţa “Securitatea cibernetică”
Avocat Ianul Alexandra
Electromagnetica
BTPay
cautavocat.ro
danescu.ro
arsc.ro
Gala Regista 2023

Curs valutar BNR

08 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.8962
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5550
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9559
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5088
Gram de aur (XAU)Gram de aur275.4827

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro