ANAT organizează alegeri pentru noul preşedinte şi Consiliu Director al organizaţiei

F.D.
Miscellanea / 14 martie

ANAT organizează alegeri pentru noul preşedinte şi Consiliu Director al organizaţiei

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism din România (ANAT) anunţă că pe 12 aprilie, la hotelul "Marshal Garden" din Bucureşti, vor avea loc alegerile pentru noul preşedinte şi pentru noul Consiliu Director al organizaţiei, pentru perioada 2024-2026, conform unui comunicat de presă al organizaţiei.

Potrivit statutului, actualul preşedinte Dumitru Luca nu mai poate candida, fiind la finalul celui de-al doilea mandat, însă şi-a exprimat disponibilitatea de a rămâne în componenţa viitorului Consiliu Director pentru a contribui la finalizarea principalelor proiecte pe care le-a coordonat.

În Consiliul Director al ANAT sunt 17 locuri, dintre care unul pentru preşedinte, 5 pentru preşedinţii de regiuni şi 11 pentru membrii Consiliului. Pentru cele 11 locuri ale Consiliului Director sunt 23 de candidaţi care doresc să-şi asume doi ani de muncă pentru breasla agenţiilor de turism.

"Forţa şi imaginea ANAT pot să crească! Trebuie să scoatem rapid câteva legi importante pentru industria turismului, pe care le am în lucru: FONDURILE DE GARANTARE PENTRU AGENTII ŞI BILETE DE AVION, Modificarea Ordonanţei nr. 2, care ne reglementează activitatea, bonusarea reală a fiecărui turist adus în România, un Fond serios de promovare a României, de minim 10 milioane de euro pe an, activarea Organizaţiilor de Management al Turismului (OMD), cofinanţarea târgurilor de turism din România. FAPTE, NU VORBE, ar putea fi sloganul meu", declară Alin Burcea, preşedinte-fondator ANAT, actual prim vicepreşedinte ANAT şi candidat la funcţia de preşedinte ANAT.

"Viziunea mea, ca viitor preşedinte ANAT, este să formăm o echipă de adevăraţi profesionişti pentru proiecte de viitor, un hub de excelenţă pentru toţi cei care vin cu energie şi cu idei inovatoare. Vremea individualităţilor solitare a trecut. Acum e timpul echipelor sudate şi performante. Avem nevoie de implicare şi mandatul meu va fi dedicat tranziţiei spre noua generaţie de leaderi. ANAT va fi o punte între experienţa seniorilor şi curajul "lupilor tineri" care cresc sub ochii noştri. Voi sustine proiecte care aducă agenţiilor de turism acces la fonduri şi know how pentru digitalizare şi dezvoltare sustenabilă. Cred în parteneriate bazate pe respect cu celelalte organizaţii publice şi private, din ţară şi din lume. Sunt Adi Voican şi candidez pentru prima dată pentru funcţia de preşedinte. Deviza mea este: "ANAT - mai aproape de TINE!", declară Adi Voican, actual vicepreşedinte ANAT şi candidat la funcţia de preşedinte ANAT.

ANAT are în faţă un an dinamic, mai ales că între 13 şi 15 iunie, Braşov şi Poiana Braşov vor găzdui conferinţa ECTAA (Asociaţia Europeană a Agenţiilor de Turism şi Turoperatorilor). Evenimentul va constitui cel mai important summit al profesioniştilor din turism găzduit de România în ultimii 17 ani şi va reuni aproximativ 50 de reprezentanţi ai conducerilor asociaţiilor naţionale europene de profil, care grupează aproximativ 80.000 de tour-operatori şi agenţii de turism din Europa şi din alte ţări cu tradiţie în turism.

"Mă bucur că interesul pentru evenimentul anului în cadrul Patronatului ANAT, alegerile pentru noua conducere, a ajuns la cote maxime. Avem doi candidaţi experimentaţi la preşedinţie, dar cu profile total diferite. Avem validate peste 20 candidaturi pentru 11 locuri eligibile în Consiliul Director - membrii noştri chiar au de unde alege. Anticipez un număr record de participanţi la Adunarea Generală din 12 aprilie, dar şi de voturi exprimate prin corespondenţă. Din fericire, la noi nu e ca în politică, nu vor cântări prea mult promisiunile ci, mai degrabă, realizările concrete ale celor care au mai făcut parte din structurile de conducere şi asumarea de proiecte "cu mandatul pe masă" a celor nou veniţi. Nu în ultimul rând, diplomaţia este esenţială pentru fiecare din membrii noii echipe - vor fi dialoguri solicitante cu autorităţile centrale şi locale, proiecte comune cu alte structuri patronale, profesionale sau confederative. Contez pe responsabilitatea celor care şi-au depus candidaturile. Doresc, ca orice alt membru, să aflu ce proiecte îşi asumă fiecare şi apoi să văd că îşi alocă suficient timp şi energie spre a le pune în practică", declară Dumitru Luca, preşedinte ANAT.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb