ANAT sărbătoreşte Ziua Mondială a Turismului

V.S.
Miscellanea / 27 septembrie

ANAT sărbătoreşte Ziua Mondială a Turismului

Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) celebrează cu bucurie Ziua Mondială a Turismului, marcată în fiecare an la data de 27 septembrie, în conformitate cu recomandarea Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), conform comunicatului remis redacţiei.

Potrivit sursei citate, Tema pentru 2023 este "Turism şi Investiţii Verzi", subliniind importanţa crescândă a practicilor de turism responsabil din punct de vedere ecologic. Ziua Mondială a Turismului a fost aniversată prima dată în 1980, cu tema "Contribuţia turismului la conservarea patrimoniului cultural, la pace şi înţelegere reciprocă". ANAT recunoaşte contribuţia semnificativă a turismului la dezvoltarea economică a ţării noastre. Turismul de incoming, adică sosirea turiştilor străini, joacă un rol esenţial în exportul de servicii şi în atragerea de valută străină. Încurajăm promovarea României ca destinaţie turistică, în conformitate cu tematica "Investiţii Verzi", pentru a atrage turişti interesaţi de mediu şi sustenabilitate.

Sursa precizează că foarte mulţi români călătoresc, într-un an, atât în ţară, cât şi în străinătate, ceea ce este o dovadă a pasiunii noastre pentru explorare şi descoperire. Este esenţial să nu restricţionăm mobilitatea internă şi să promovăm experienţele turistice în ţara noastră minunată. Trebuie să fim deschişi şi primitori cu călătorii din întreaga lume dar să încurajăm şi călătoriile românilor în alte ţări. Doar aşa românii îşi pot forma o cultură turistică, şi după cum ştim cu toţii, orice călătorie te dezvoltă personal.

Sursa menţionează că, cu trecerea a 33 de ani de la câştigarea dreptului de a călători liber, România se poate mândri cu progrese semnificative în domeniul turismului. Astăzi, Ziua Mondială a Turismului ne aminteşte de importanţa armoniei între oameni, turişti şi "actorii" din industria turismului. Dorim ca turiştii noştri să se bucure de experienţe autentice şi să se simtă bineveniţi în România dar şi să le oferim cele mai bune servicii în orice altă ţară.

Sursa arată că, în ceea ce priveşte perspectivele globale, se estimează că volumul de călătorii pe partea de incoming va creşte cu 31% în 2023 şi cu 18% în 2024, în timp ce cheltuielile ajustate la inflaţie vor creşte cu 34% în 2023 şi cu 19% în 2024. Se prognozează că volumul în acest sector se va recupera până în 2025, în timp ce cheltuielile ajustate la inflaţie nu se vor recupera până în 2026.

În comunicat se mai arată că ANAT încurajează toţi "actorii" din industria turismului să continue promovarea şi dezvoltarea sustenabilă a "industriei viselor", aşa cum mai este denumit acest domeniu, contribuind astfel la prosperitatea noastră comună. Ziua Mondială a Turismului ne aminteşte de puterea de influenţă a călătoriilor şi a dialogului intercultural, şi suntem mândri să fim parte din această comunitate globală a organizatorilor de călătorii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2023
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

29 Noi. 2023
Euro (EUR)Euro4.9726
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5313
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1634
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7463
Gram de aur (XAU)Gram de aur296.8710

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
ccib.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb