ICT

ANCA DRAGU:"Anul acesta mizăm pe un impact mai moderat al pandemiei şi pe o deschidere economică"

S.B.
Politică / 30 martie

"Anul acesta mizăm pe un impact mai moderat al pandemiei şi pe o deschidere economică"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, estimează că România va înregistra o creştere economică de peste 4% anul acesta, dar atenţionează asupra deficitul bugetar, care, deşi mai mic faţă de cel cu care am încheiat anul trecut (100 de miliarde de lei), este în continuare de 80 de miliarde de lei, informează Agerpres.

"Anul acesta mizăm pe un impact mai moderat al pandemiei, mizăm pe o deschidere a economiei şi de aceea, faţă de o creştere economică cu minus, practic o contracţie economică de aproape 4% anul trecut, anul acesta, prognoza economică este de peste 4%. Dacă acest val se termină rapid şi cu bine, poate chiar am putea vedea o revenire bruscă a consumului. Deci, anul acesta, deficitul bugetar s-a redus, dar în continuare este la 80 de miliarde. În continuare, ne luptăm cu efectele economice, dar este bine că toată lumea pune acest plan economic pe planul doi şi atunci ne concentrăm şi punem bani în economie. De altfel, îmbucurător e faptul că la nivelul UE sunt aceste împrumuturi pe care le face Uniunea şi banii ajung şi în ţările membre pentru că finanţarea unui deficit este foarte mare, cu atât mai mult cu cât ţara este mai mică şi cu cât politicile economice şi istoricul economic nu este unul de succes, cum este ţara noastră", a precizat Dragu la Digi FM.

Potrivit şefului Senatului, acest deficit bugetar trebuie finanţat, ceea ce presupune să te împrumuţi şi să înapoiezi banii care vor fi plătiţi de generaţiile următoare.

"Din punct de vedere financiar, economia şi finanţele publice au ajuns pe locul doi, pe primul loc au fost sănătatea şi grija pentru protejarea sănătăţii cetăţenilor, de aceea am încheiat anul trecut cu un deficit de 100 de miliarde de lei. Acest deficit trebuie finanţat, trebuie să-i găseşti pe unii să te împrumute şi apoi trebuie să-i şi dai înapoi - peste 10, 20, 30 de ani - adică faptul că aceşti bani vor fi plătiţi de copiii noştri nu e o metaforă, asta e realitatea", a conchis Dragu, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Cand SCROAFA se urca in copac si incepe sa guite, zice ca se apropie craciunu.!

    Parlamentul împingere economia !!!???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro