ICT

ANCA DRAGU:"Legea societăţilor comerciale are 31 de ani, avem nevoie de o lege nouă"

J.P.
Politică / 11 martie

"Legea societăţilor comerciale are 31 de ani, avem nevoie de o lege nouă"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a declarat joi, în cadrul unei intervenţii video în calitate de invitat al conferinţei organizate la Bistriţa de Centrul Europe Direct, UGIR şi Organizaţia Femeilor Antreprenor, că legislaţia comercială din România este învechită, motiv pentru care este preocupată de crearea unei noi legi, conform Agerpres.

"Sunt multe legi, în zona comercială, depăşite şi am început discuţii cu profesori de drept, cu Institutul de Drept Comercial pentru modernizarea acestor legi. Legea 31/1990 - cred că nici pantofi nu mai avem din 1990 acasă, nici paltoane, nici haine, dar Legea 31, legea societăţilor comerciale are nici mai mult, nici mai puţin decât 31 de ani. A suferit modificări, dar trebuie să avem o nouă lege, una modernă. Vorbeam cu profesorii de drept despre legislaţia în vigoare, despre legea cambiei. Când aţi tras ultima oară o cambie? Pe de altă parte, alte instrumente financiare nu sunt prezente în piaţa economică din România. Şi, atunci, şi acest subiect este pe agenda mea", a spus Dragu.

Preşedintele Senatului le-a cerut femeilor de afaceri prezente la întâlnirea de la Bistriţa să îi trimită propuneri de modificare a legislaţiei din domeniul antreprenorial, în vederea modernizării acesteia.

Centrul Europe Direct Bistriţa, aflat în subordinea Camerei de Comerţ şi Industrie Bistriţa-Năsăud, a organizat joi, în parteneriat cu Confederaţia Patronală UGIR şi Organizaţia Femeilor Antreprenor, conferinţa "Femeia între familie şi carieră", dedicată doamnelor implicate în activităţi de antreprenoriat, în mediul economic, cultural şi social.

În cadrul evenimentului, au fost premiaţi câştigătorii unui concurs de desen digital dedicat elevilor şi au fost acordate diplome de excelenţă în antreprenoriat şi inovare socială.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. O lege mai bolsevica.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro