ICT

ANCA DRAGU:"Rămânem solidari cu cetăţenii din Belarus care vor libertate, democraţie şi stat de drept"

J.P.
Miscellanea / 25 martie

"Rămânem solidari cu cetăţenii din Belarus care vor libertate, democraţie şi stat de drept"

Preşedintele Senatului, Anca Dragu, a transmis, joi, un mesaj de solidaritate cu cetăţenii din Belarus "care vor libertate, democraţie şi stat de drept", subliniind că aceştia merită susţinere din partea României, a UE şi a întregii comunităţi internaţionale, conform Agerpres.

"Rămânem solidari cu cetăţenii din Belarus care vor libertate, democraţie şi stat de drept. De peste un an, dorinţa legitimă a cetăţenilor e întâmpinată de violenţă şi represiune din partea autorităţilor. De Ziua Libertăţii lor, cetăţenii din Belarus merită susţinere din partea noastră, a Uniunii Europene şi a întregii comunităţi internaţionale", a scris preşedintele Senatului, pe Facebook.

Dragu a transmis, de asemenea, un mesaj de susţinere a protestelor paşnice ale cetăţenilor din această ţară şi s-a pronunţat pentru o soluţie "rapidă" la actuala criză, menţionând că violenţa nu este şi nu trebuie să fie o opţiune.

"Suntem alături de protestele paşnice ale cetăţenilor şi pentru o soluţie rapidă la actuala criză care să ducă la democraţie, stat de drept şi drepturi şi libertăţi cetăţeneşti în Belarus. Violenţa nu este şi nu trebuie să fie o opţiune, iar orice stat care o foloseşte împotriva propriilor cetăţeni este un stat care a eşuat şi care trebuie reformat din temelii", a afirmat Anca Dragu.

Preşedintele Senatului a condamnat "ferm" orice încercare de intervenţie militară din partea altui stat în sprijinul actualului regim de la Minsk.

"Condamnăm ferm, în continuare, orice încercare de intervenţie militară din partea unui alt stat sau a unei alte părţi în sprijinul actualului regim ilegitim de la Minsk, act care ar contraveni dreptului internaţional şi prevederilor acordurilor internaţionale care protejează şi întăresc drepturile fundamentale ale omului şi relaţiile paşnice dintre ţări", a completat Dragu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Dtlawyers
Apanova
BTPay
Boromir

Curs valutar BNR

07 Mai. 2021
Euro (EUR)Euro4.9262
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0800
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4941
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6770
Gram de aur (XAU)Gram de aur238.7720

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Tohani
Cotaţii Emitenţi BVB
Concurs de idei de afaceri inovative ”Money is Funny” – ÎNSCRIERI
Cotaţii fonduri mutuale
Energy CEO forum awards
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro