Abonament gratuit

ANCMMR solicită ca micile magazine să rămână deschise

C.B.
Miscellanea /

ANCMMR solicită ca micile magazine să rămână deschise

Asociaţia Naţională a Comercianţilor Mici şi Mijlocii din România (ANCMMR) solicită autorităţilor ca micile magazine să rămână deschise şi să nu le fie restricţionată activitatea, în contextul Decretului de instituire a stării de urgenţă. ANCMMR cere, de asemenea, măsuri de sprijin pentru micii comercianţi, deja afectaţi de COVID-19, conform unui comunicat remis Redacţiei noastre.

Feliciu Paraschiv, vicepreşedintele ANCMMR, a declarat: " Micile magazine trebuie să rămână deschise! În condiţiile extinderii epidemiei, magazinul de proximitate devine tot mai important pentru a evita aglomerările din marile magazine şi pentru a reduce circulaţia persoanelor pe distanţe mari. Cetăţenii trebuie să aibă aproape punctele de aprovizionare cu alimente şi bunuri de strictă necesitate, iar comercianţii au nevoie de susţinerea statului, prin măsuri concrete, pentru a-si putea desfăşura activitatea."

ANCMMR consideră că autorităţile statului trebuie să continue dialogul cu sectorul de retail şi toţi agenţii economici care vor fi afectaţi atât de efectele epidemiei, cât şi de restricţionarea unor drepturi fundamentale precum libertatea economică. De aceea, măsuri precum amânarea plăţii contribuţiilor sociale (CAS, CASS si CAM), amânarea cu două luni a depunerii declaraţiilor fiscale sau rambursarea rapidă a TVA pot constitui un sprijin în această perioadă dificilă din punct de vedere social şi economic.

Printre alte măsuri solicitate de ANCMMR se numără: compensarea plăţilor concediilor medicale restante datorate de stat angajatorilor cu sumele datorate pentru CAS, CASS şi CAM; compensarea plăţilor concediilor medicale cu sumele datorate pentru CAS, CASS şi CAM în luna următoare înregistrării concediului medical; măsuri speciale pentru facilitarea aprovizionării constante cu mărfuri a magazinelor de proximitate; verificarea lanţului de preţuri producător-distribuitor-retailer pentru a diminua specula cu produsele a căror cerere creşte; sprijinul autorităţilor pentru dezinfecţia imediată a magazinelor intrate in carantină, pentru a reduce gravele pierderi financiare cauzate de perisabilităţi şi pentru a putea relua fluxul aprovizionării către clienţii din proximitate.

ANCMMR asigură autorităţile statului ca va susţine toate demersurile menite să contracareze răspândirea pandemiei. Membrii ANCMMR se pot implica activ în campaniile publice de informare şi aşteaptă în acest sens materiale informative din partea autorităţilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS