Abonament gratuit

ANCOM:Traficul de internet fix a crescut în medie cu 20,9%, iar cel mobil cu 12%

F.D.
Companii /

Traficul de internet fix a crescut în medie cu 20,9%, iar cel mobil cu 12%

Conform datelor transmise de furnizorii de servicii de comunicaţii electronice, traficul total de date a crescut, în medie în ultima săptămînă din luna martie, cu 12% în reţelele mobile şi cu 20,9% în reţelele fixe, în timp ce traficul de voce a înregistrat creşteri medii de 22% în reţelele mobile şi 22,7% în reţelele fixe, informează ANCOM printr-un comunicat remis Redacţiei.

Traficul total de interconectare a crescut, în medie, cu 21% în reţelele mobile şi cu 19% în reţelele fixe. Pentru prelucrarea datelor s-a luat ca referinţă sfârşitul lunii februarie 2020, când a fost înregistrat primul caz de infectare cu virusul COVID-19 în România, arată sursa.

Conform informaţiilor transmise de furnizori, în reţelele mobile, traficul de date a înregistrat creşteri medii de 12% (fiind înregistrate creşteri între 7 % şi 20%). În reţelele fixe, traficul de date a crescut în medie cu 20,9%, furnizorii raportând creşteri între 18% şi 27%.

În reţelele mobile, traficul de voce a crescut în medie cu 22% (fiind înregistrate creşteri între 18,2 % şi 24%), iar în reţelele fixe, cu 22,7%, furnizorii raportând creşteri între 8,5% şi 44,7%.

Traficul total de interconectare raportat de furnizorii de comunicaţii electronice a înregistrat o creştere medie de 21% în reţelele mobile, fiind înregistrate creşteri între 17,7% şi 24%. În reţelele fixe, traficul total de interconectare a crescut în medie cu 19%, fiind raportate creşteri între 6,3% şi 41%.

În general, furnizorii au experimentat un număr în creştere de situaţii de congestie pe reţelele mobile de acces (peste 80% grad de încărcare a porturilor utilizate şi a resurselor radio de acces).

Traficul de date total raportat de către principalele puncte comune de interconectare din România, peering plus tranzit, (IXPs) a crescut cu valori între 10% şi 33%, mai precizează sursa.

La solicitarea ANCOM, furnizorii au transmis creşterile medii ale traficului înregistrate la finalul lunii martie luând ca dată de referinţă (stare de normalitate) perioada în care s-a confirmat în Romania primul caz de COVID-19 (25 februarie 2020).

Pentru a asigura continuitatea furnizării serviciilor în cazul creşterii traficului de date, furnizorii au luat măsuri pentru a monitoriza mai eficient capacitatea disponibilă a reţelei şi a interveni unde este necesar, dar şi măsuri pentru modernizarea echipamentelor de reţea şi simplificarea şi eficientizarea procesului de achiziţii, mai informează sursa.

Creşterea traficului de voce şi de date vine în contextul implementării tot mai intense a muncii la distanţă, a mutării cursurilor şcolare şi universitare în mediul online şi a creşterii semnificative a componentei de entertainment online.

ANCOM va monitoriza constant situaţia şi măsurile luate de furnizori pentru a asigura funcţionarea corespunzătoare a reţelelor şi serviciilor publice de comunicaţii electronice, gradul de încărcare a reţelelor şi eventualele congestii.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS