Revista BURSA Construcţiilor

Andrei Muraru a fost propus oficial ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii

J.P.
Politică / 04 martie

Andrei Muraru a fost propus oficial ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru a fost propus oficial ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii, conform Agerpres.

Dan-Andrei Muraru ocupă din anul 2014 funcţia de consilier prezidenţial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

În perioada 2012 - 2014 a fost preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

A fost consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României, Bucureşti (2007 - 2009), consilier în cadrul Cancelariei prim-ministrului României (2006 - 2007), consilier relaţii externe în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti - Departamentul Relaţii Externe şi Integrare Europeană (2005 - 2006).

Este, din 2019, lector universitar doctor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative - Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană şi cercetător în cadrul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel". A beneficiat de numeroase burse de cercetare şi a autorat şi colaborat la un număr ridicat de studii şi publicaţii.

Cunoaşte limbile engleză şi franceză.

Andrei Muraru este născut în anul 1982 şi nu a mai ocupat funcţia de ambasador.

"Ministerul Afacerilor Externe a transmis joi către Comisiile pentru politică externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din cadrul Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor, în conformitate cu reglementările şi practica relevante în vigoare, solicitarea de audiere, în perioada următoare, a unui număr de 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis. Pentru cei 26 de candidaţi a fost demarată deja procedura de solicitare a agrementului statului acreditar, conform Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961", informează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Videoconferinţa “Codul Insolvenţei”
Dtlawyers
Apanova
BTPay
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale

Curs valutar BNR

09 Apr. 2021
Euro (EUR)Euro4.9212
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1382
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.4671
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.6712
Gram de aur (XAU)Gram de aur232.3306

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Garanti BBVA
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro