Andrei Muraru a fost propus oficial ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii

J.P.
Politică / 4 martie 2021

Andrei Muraru a fost propus oficial ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii

Consilierul prezidenţial Andrei Muraru a fost propus oficial ca ambasador al României în Statele Unite ale Americii, conform Agerpres.

Dan-Andrei Muraru ocupă din anul 2014 funcţia de consilier prezidenţial, şef al Departamentului Relaţii cu Autorităţile Publice şi Societatea Civilă.

În perioada 2012 - 2014 a fost preşedinte executiv al Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc (IICCMER).

A fost consilier al directorului general al Arhivelor Naţionale ale României, Bucureşti (2007 - 2009), consilier în cadrul Cancelariei prim-ministrului României (2006 - 2007), consilier relaţii externe în cadrul Camerei de Comerţ şi Industrie a Municipiului Bucureşti - Departamentul Relaţii Externe şi Integrare Europeană (2005 - 2006).

Este, din 2019, lector universitar doctor în cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative - Departamentul de Relaţii Internaţionale şi Integrare Europeană şi cercetător în cadrul Institutului Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel". A beneficiat de numeroase burse de cercetare şi a autorat şi colaborat la un număr ridicat de studii şi publicaţii.

Cunoaşte limbile engleză şi franceză.

Andrei Muraru este născut în anul 1982 şi nu a mai ocupat funcţia de ambasador.

"Ministerul Afacerilor Externe a transmis joi către Comisiile pentru politică externă şi Comisiile pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din cadrul Senatului, respectiv Camerei Deputaţilor, în conformitate cu reglementările şi practica relevante în vigoare, solicitarea de audiere, în perioada următoare, a unui număr de 26 de candidaţi pentru poziţia de ambasador extraordinar şi plenipotenţiar al României, în urma aprobării numirii acestora de către preşedintele Klaus Iohannis. Pentru cei 26 de candidaţi a fost demarată deja procedura de solicitare a agrementului statului acreditar, conform Convenţiei de la Viena cu privire la relaţiile diplomatice din 1961", informează MAE.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Avocat Ianul Alexandra
cautavocat.ro
BTPay
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

01 Feb. 2023
Euro (EUR)Euro4.9148
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5152
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.9264
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5638
Gram de aur (XAU)Gram de aur279.6982

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro