ANEIR a depus plângere penală împotriva lui Claudiu Năsui

S.B.
Miscellanea / 19 octombrie

ANEIR a depus plângere penală împotriva lui Claudiu Năsui

Mihai Ionescu, în calitate de Preşedinte executiv al ANEIR, a anunţat că depune plângere penală împotriva lui Claudiu Năsui, într-o scrisoare deschisă, în care îl acuză pe acesta de abuz în serviciu, atentarea la interesele economiei naţionale şi ale exportatorilor, formarea unui grup infracţional organizat şi tentativă de sabotare a bugetului de stat şi a ajutorului de minimis.

Mai jos se regăseşte textul integral al scrisorii.

"În dubla calitate de Preşedinte executiv al ANEIR şi Co-Preşedinte al Consiliului de Export al României (CEXP), înfiinţat prin HG nr 486/2004, îl acuz - în numele membrilor sectorului privat al CEXP - pe Ministrul economiei, antreprenoriatului şi turismului de următoarele fapte penale:

1)Abuz în serviciu, prin blocarea - odată cu instalarea sa în funcţie - a PPE (Programul de promovare a exporturilor), încălcând prevederile OUG nr. 120/2002, şi prin refuzul de a bugeta PPE 2021. încălcând prevederile Legii 30/1999 si ale actualului Program de guvernare 2020-2024 aprobat de Parlamentul ţării.

2)Atentat la interesele economiei naţionale şi ale exportatorilor, prin inter-zicerea - fără niciun temei legal - a organizării Pavilioanelor naţionale ale României la târgurile internaţionale, unde exportatorii îşi prezintă ofertele de bunuri şi servicii (pentru încheierea de noi contracte de export), ceea ce a condus la creşterea defi-citului balanţelor comerciale şi de plăţi ale României şi pierderi semnificative pentru firme, încălcând prevederile HG nr. 296/2007.

3)Formarea unui grup infracţional organizat, alcătuit din Ministrul economiei şi Secretarii de Stat din subordinea sa, care au sabotat activitatea CEXP prin nepar-ticipare - cu toate că au fost convocaţi oficial - la niciuna din reuniunile CEXP de la data numirii lor până în prezent, încălcând prevederile HG nr. 486/2004.

4)Tentativă de sabotare a bugetului de stat şi a ajutorului de minimis, prin iniţierea în urmă cu 2 luni a unui proiect de OUG, care - inclusiv la sesizarea noastră - nu a primit acordul instituţiilor avizatoare.

În susţinerea acuzaţiilor de mai sus vă stau la dispoziţie împreună cu toţi membrii sectorului privat al CEXP (conducătorii organizaţiilor patronale şi profesiona-le din cele mai importante sectoare de export), iar documentele care atestă aceste acuzaţii se găsesc la Ministerul Economiei, Antreprenoriatului şi Turismului, unde funcţionează Secretariatul CEXP. Rog contactaţi-mă electronic sau pe tel. mobil.

Cu deosebit respect, Dr. Mihai IONESCU".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

GALA BURSA 2021
Dtlawyers
BTPay
GRAMPET GROUP
Electromagnetica
ifep.ro
UNNPR

Curs valutar BNR

29 Noi. 2021
Euro (EUR)Euro4.9490
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3853
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7366
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8544
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3079

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro