Angajaţii de la şapte centre Amazon din Germania, în grevă

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional /

Angajaţii de la şapte centre Amazon din Germania, în grevă

Peste 2.000 de lucrători de la şapte centre de logistică din Germania, care aparţin gigantului american al comerţului online Amazon, au intrat ieri în grevă, pentru cel puţin două zile, conform Reuters.

Sindicatul Verdi a informat că muncitorii de la depozitele din Werne, Rheinberg, Leipzig, Graben, Koblenz şi Bad Hersfeld (unde sunt două centre Amazon) au încetat lucrul, iar protes-tele care au loc sub motto-ul "Fără dis-count la salariile noastre" se derulează în momentul "Prime Day" - o operaţiune promoţională a Amazon, în cadrul căreia gigantul american le oferă clienţilor "Prime" discounturi.

Amazon are 12 centre în Germania, aceasta fiind a doua mare piaţă a companiei, după Statele Unite.

Verdi a organizat greve frecvente la Amazon, în Germania, începând cu anul 2013, solicitând astfel companiei să majoreze salariile lucrătorilor din depozite în conformitate cu contractele colective de muncă din sectorul livrărilor comenzilor prin poştă şi cel al industriei de retail din Germania. Amazon, însă, a respins în mod repetat cererile sindicaliştilor Verdi, susţinând că societatea este un angajator corect şi responsabil, fără să aibă nevoie de un contract colectiv. Amazon susţine că oferă salarii la limita superioară a veniturilor din industria de logistică.

Orhan Akman, specialist pe retail în sindicatul Verdi, a declarat ieri: "În timp ce Amazon alimentează vântoarea de chilipiruri prin operaţiunea «Prime Day», oferind reduceri serioase clienţilor, angajaţii sunt privaţi de un salariu care să le permită un standard normal de viaţă. Compania trebuie să recunoască în cele din urmă acordurile colective de salarizare pentru sectoarele comerţului cu amănuntul şi comenzilor prin poştă. Salariile de la Amazon nu mai trebuie determinate în stilul unui domnitor de la conac".

Amazon nu a anunţat câţi salariaţi au încetat lucrul ieri, dar a menţionat că participarea a fost limitată, fără să aibă impact asupra livrărilor către clienţi.

Duminică, Amazon a informat că plănuieşte să inaugureze un nou depozit în Germania, anul acesta, respectiv să creeze peste 2.800 de locuri de muncă permanente.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS
Hidroelectrica
Business Card
BTPay
e-distribuţie
Cotnari
parmafood
smart city industry awards 2019
Calendarul BURSA 2019

ENGLISH SECTION

more articles

Schlumberger
Legestart
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS