Angel Tîlvăr: "Acest război a transformat o parte a Mării Negre într-o zonă de conflict"

D.R.
Politică / 1 august

Angel Tîlvăr: "Acest război a transformat o parte a Mării Negre într-o zonă de conflict"

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a declarat, astăzi la la ceremonia dedicată împlinirii a 50 de ani de la înfiinţarea Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer (RSA) "General Nicolae Dăscălescu", că rachetele lansate de navele de luptă ruseşti lovesc oraşe şi elemente de infrastructură civilă în Ucrainaa şi astfel ucid cetăţeni ucraineni sau pun în pericol viaţa unor oameni nevinovaţi, informează news.ro. El a adăugat că loviturile acestor rachete vizează şi obiective aflate foarte aproape de România, afirmă sursa citaăt.

În discursul său, ministrul Angel Tîlvăr le-a mulţumit tuturor militarilor care şi-au împletit, în aceste cinci decenii, destinul profesional cu Brigada 1 Rachete Sol-Aer şi a declarat că este extrem de încântat de faptul că mulţi dintre rezervişti au fost prezenţi la ceremonie pentru a se bucura, împreună cu mai tinerii lor camarazi, de această sărbătoare. De asemenea, ministrul Apărării şi-a exprimat aprecierea pentru profesionalismul cu care rachetiştii Brigăzii 1 RSA îşi fac datoria şi pentru liniştea pe care, alături de ceilalţi militari, o asigură românilor în contextul uneia dintre cele mai complicate situaţii geopolitice din Europa, de după cel de-Al Doilea Război Mondial - războiul declanşat de Federaţia Rusă în Ucraina, precizează sursa citată.

Ministrul Angel Tîlvăr a declarat: "Acest război a transformat o parte a Mării Negre într-o zonă de conflict. Rachetele lansate de navele de luptă ruseşti lovesc oraşe şi elemente de infrastructură civilă în Ucraina, ucigând oameni nevinovaţi şi punând în pericol milioane de cetăţeni ucraineni. Am văzut recent că aceste lovituri vizează şi obiective aflate foarte aproape de România, iar dumneavoastră, ca rachetişti antiaerieni, înţelegeţi foarte bine natura acestor riscuri", a spus ministrul apărării naţionale, apreciind, totodată, că "ţara noastră este parte a celei mai puternice alianţe politico-militare din lume, iar acest statut ne oferă cele mai importante garanţii de securitate din întreaga noastră istorie. Dar experienţa dramatică a Ucrainei ne arată şi că apărarea începe de acasă", conform sursei citate.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. din puţul gândirii: apa calda este calda....

Electromagnetica
danescu.ro
domeniileostrov.ro
arsc.ro
raobooks.com
boromirmarket.com
Stiri Locale

Curs valutar BNR

08 Dec. 2023
Euro (EUR)Euro4.9677
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6059
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2613
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7949
Gram de aur (XAU)Gram de aur300.4044

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

cofetariiledelice.ro
avon.ro
dtoys.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ahkawards.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb