Angel Tîlvăr, discuţii cu ambasadoarea SUA despre atacurile din porturile ucrainene

F.D.
Politică / 19 septembrie

Angel Tîlvăr, discuţii cu ambasadoarea SUA despre atacurile din porturile ucrainene

Ministrul Apărării Naţionale, Angel Tîlvăr, a avut o întâlnire cu ambasadorul SUA în România, Kathleen Kavalec, în cadrul căreia s-a discutat şi despre recentele atacuri ale Rusiei asupra porturilor fluviale ucrainene, în proximitatea graniţelor României, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis, marţi, AGERPRES, agenda întâlnirii de luni a cuprins discuţii privind impactul războiului de agresiune al Federaţiei Ruse în Ucraina asupra securităţii regionale, cu accent pe situaţia generată de recentele atacuri asupra porturilor fluviale ucrainene, în proximitatea graniţelor României.

Ministrul Tîlvăr şi-a exprimat preocuparea faţă de intensificarea acestor atacuri şi a precizat că MApN colaborează cu structurile centrale şi locale cu competenţe în domeniul urgenţelor civile. "Acţionăm pentru a monitoriza cu mai mare acurateţe situaţiile pe timpul atacurilor şi pentru a reduce riscurile în zonele cele mai apropiate de infrastructura portuară ucraineană lovită intens în ultima perioadă", a arătat ministrul.

El a precizat că instituţia militară rămâne în contact permanent cu structurile aliate, care sunt informate în timp real cu privire la situaţia generată de aceste atacuri.

Tîlvăr a punctat, de asemenea, importanţa suplimentării misiunilor NATO de poliţie aeriană, adresând mulţumiri pentru decizia SUA de a disloca aeronave F-16 în România în perioada următoare şi a evidenţiat sprijinul consistent al SUA pentru avansarea proiectului Centrului de Pregătire F-16 din România, care reprezintă "o resursă importantă în instruirea de înaltă calitate a piloţilor români, precum şi a celor din state aliate şi partenere, inclusiv Ucraina".

"Apreciez sprijinul Statelor Unite în consolidarea posturii aliate de apărare pe Flancul estic şi de descurajare a oricărei agresiuni împotriva teritoriului României şi al NATO. Continuăm să acţionăm asumându-ne rolul în mod responsabil în arhitectura de securitate aliată la Marea Neagră, unde suntem un pilon de stabilitate", a afirmat ministrul Apărării Naţionale, citat în comunicat.

Conform MApN, ambasadoarea Kavalec a subliniat angajamentul SUA de a continua să furnizeze asistenţă României pentru consolidarea capacităţilor sale de apărare şi de a contribui substanţial la întărirea apărării şi descurajării aliate pe Flancul estic.

"Runda de dialog strategic în cadrul Grupului la nivel înalt în domeniul apărării cu Statele Unite ale Americii desfăşurată săptămâna trecută la Washington a reprezentat un moment oportun şi un indicator semnificativ al cooperării noastre strânse în domeniul apărării. Condamnăm cu fermitate escaladarea neprovocată a acestui război de către Rusia şi rămânem strâns angajaţi pe viitor în dialogul şi cooperarea cu România", a declarat Kavalec, citată în comunicatul MApN.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Situatia cu dronele e ca pot fi deviate sau atinse de tir ucrainean si cad si in Romania. Nu trebuie instalate baterii antiaeriene in delta pt ca exista si acest duel al acuzatiilor la nivel diplomatic, si eventuale trageri de pe malul romanesc vor fi exploatate in mediul diplomatic. Putem ajunge sa fim acuzati ca exact noi am demarat razboiul Nato Rusia.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Apanova
BTPay
Electromagnetica
hidroelectrica.ro
asbis.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

22 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9675
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6709
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7134
Gram de aur (XAU)Gram de aur289.1272

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
roenergy.eu
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb