Anglia reduce de la şapte zile la cinci zile carantina persoanelor bolnave de covid-19

S.B.
Internaţional / 13 ianuarie

Anglia reduce de la şapte zile la cinci zile carantina persoanelor bolnave de covid-19

Ministrul britanic al Sănătăţii Sajid Javid a anunţat joi o scurtare a perioadei de carantină a bolnavilor de covid-19, în Anglia, de la şapte zile la cinci zile - în baza unui test negativ -, cu scopul de a "minimiza" impactul acestor carantine asupra economiei, informează news.ro.

"Noi am reexaminat perioada de izolare a cazurilor pzitive (covid-19), pentru a ne asigura că măsurile în vigoare permit o maximizare a activităţii economice şi educative, de exemplu, şi că minimizează de asemenea riscul ca persoane contagioase să iasă din izolare", a anunţat în Parlament Sajid Javid.

Ministrul a citat date de la Agenţia britanică a siguranţei sanitare (UKHSA) şi a subliniat că "aproximativ două treimi dintre cazurile pozitive nu sunt contagioase după a cincea zi".

Începând de luni, prin intermediul a două autoteste negatve covid-19 la sfârşitul celei de a cincea zi şi la începutul celei de a şasea, persoanele bolnave de covid-19 pot ieşi din carantină.

Carantina dura, până în prezent, timp de zece zile şi putea fi redusă la şapte zile în urma unui test negativ covid-19.

Guvernul premierului Boris Johnson este supus unor presiuni puternice să reducă durata carantinei la cinci zile - ca în Statele Unite -, având în vedere absenteismul masiv al persoanelor bolnave, care perturbă sectoare-cheie ca cel al îngrijirilor de sănătate, învăţământul sau al transporturilor.

Regatul Unit, una dintre cele mai afectate ţări de pandemie în Europa (peste 151.000 de morţi dn cauza covid-19), a înregistrat "recorduri" de contaminări zilnice în ultimele săptămâni, atribuite variantei omicron a SARS-CoV-2.

Însă numărul cazurilor pozitive covid-19 par că au început să scadă de câteva zile.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay
Electromagnetica

Curs valutar BNR

21 Ian. 2022
Euro (EUR)Euro4.9449
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.3614
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.7821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9178
Gram de aur (XAU)Gram de aur257.2300

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Bursele din regiune
romaniansmartcity.ro
Cotaţii fonduri mutuale
Pagini Aurii
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro