ANI a sesizat Parchetul în legătură cu fostul şef al Spitalului Militar Iaşi

F.F.
Miscellanea / 4 februarie 2020

ANI a sesizat Parchetul în legătură cu fostul şef al Spitalului Militar Iaşi

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a sesizat Parchetul Judecătoriei Iaşi cu privire la posibila încălcare, de către Corneliu Botez, fost Comandant-manager în cadrul Spitalului Clinic de Urgenţă Militar "Dr. Iacob Czihac" Iaşi, a dispoziţiilor legale privind regimul conflictelor de interese în materie penală, după ce, din poziţia de manager a avizat şi semnat documente vizând organizarea unui concurs pentru postul de medic primar, pe care tot el l-a câştigat.

"În perioada exercitării funcţiei de conducere de comandant-manager a semnat documente privind scoaterea la concurs a postului de medic primar, specialitatea medicină internă, în cadrul aceluiaşi spital, precum şi acte privind organizarea şi desfăşurarea acestui concurs, la care a participat ulterior, fiind declarat admis. Astfel, persoana evaluată a obţinut un folos patrimonial, prin încasarea salariilor aferente deţinerii funcţiei de medic primar, specialitatea medicină internă", precizează ANI.

Conform instituţiei, rezultă indicii privind săvârşirea de către Cprneliu Botez a infracţiunii de conflict de interese prevăzută de dispoziţiile art. 301 din Legea nr. 286/2009 privind Codul Penal (în vigoare până la data de 27 iulie 2017), conform căruia "Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică. (2) Dispoziţiile alin. (1) nu se aplică în cazul emiterii, aprobării sau adoptării actelor normative".

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Iaşi în legătură cu acest caz.

Botez a condus Spitalul Militar Iaşi din 2010 până în februarie 2017. Presa locală a relatat despre averea sa, prezentată ca fiind "fabuloasă", dar şi despre conflictul său cu cel care i-a succedat în funcţie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Energia în priză
Apanova
BTPay
Electromagnetica
Apanova
hidroelectrica.ro
danescu.ro
arsc.ro

Curs valutar BNR

29 Sep. 2023
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6864
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.1446
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7433
Gram de aur (XAU)Gram de aur282.2442

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
ahkawards.ro
cnipmmr.eu
gotech.world
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb