ANI o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate

S.B.
Politică / 7 noiembrie 2022

ANI o acuză pe Clotilde Armand de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate

Actualizare Prefectul Capitalei va ataca în contencios administrativ dispoziţiile primarului Armand, după notificarea ANI

Prefectul Capitalei, Toni Greblă, anunţă că după ce va fi sesizat oficial de către Agenţia Naţională de Integritate, va ataca în contencios administrativ dispoziţiile prin care primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, s-a numit manager de proiect şi cele referitoare la acordarea unor sporuri... Citeşte mai mult...

---

Actualizare Clotilde Armand: "Depun plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar"

Primarul Sectorului 1, Clotilde Armand afirmă într-o postare, luni, că sesizarea făcută de PNL împotriva ei la ANI arată că "primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect şi a încasat 3500 euro în 5 luni".. "Nimic mai fals", precizează ea, adăugând că asta ar înseamna că "toţi primarii din România care îşi semnează lunar pontajul sau care îşi măresc indemnizaţia sunt în conflict de interese". Ea a anunţat că depune plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar şi acuză faptul că un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vrea să nu se mai ia şpagă în Primăria Sectorului 1.

"Bun. Acum că festivalul manipulării PSD şi PNL al opiniei publice a început (din nou) o să vin cu câteva precizări. Vor mai urma şi altele pe parcurs fiindcă puţină lume ştie despre ce este vorba în sesizarea făcută de un membru PNL la ANI", arată Clotilde Armand pe Facebook.

Ea precizează că, "sesizarea făcută de PNL împotriva ei spune aşa: primarul sectorului 1 s-a numit manager de proiect şi a încasat 3500 euro în 5 luni. Adică eu (primarul) n-am voie să fiu manager de proiect fiindcă m-am numit singur şi mi-am semnat singur dispoziţiile de numire. Nimic mai fals".

"Înseamnă că toţi primarii din România care îşi semnează lunar pontajul sau care îşi măresc indemnizaţia sunt în conflict de interese. Toate dispoziţiile semnate de mine sunt verificate dacă sunt legale şi ajung la prefect. Prefectul a spus că sunt legale. Toate actele administrative trebuie să îndeplinească o serie de avize ale departamentelor: juridic, economic, resurse umane etc. Toate aceste avize şi semnături sunt pe toate dispoziţiile sesizate de ANI. Reprezentanţii ministerului responsabil pentru proiectului sesizat de ANI spun într-un răspuns că eu sunt eligibilă (chiar dacă sunt primar)", afirmă Armand.

Primarul Sectorului 1 mai arată că "obiectivul principal al proiectului făcut în parteneriat cu Direcţia Generală Anticorupţie este creşterea gradului de implementare a măsurilor referitoare la prevenirea corupţiei prin îmbunătăţirea, consolidarea şi dezvoltarea capacităţii administrative a Sectorului 1 al Municipiului Bucureşti".

"Ce înseamnă acest lucru:

- Realizăm procedura operaţională privind managementul riscurilor de corupţie şi stabilirea măsurilor preventive anticorupţie din cadrul Primăriei Sectorului 1.

- Realizăm şi implementăm un Registrul riscurilor de coruptie în cadrul administraţiei locale.

- 60 de angajaţi din cadrul Primăria Sectorului 1 vor beneficia de cursuri de instruire în domeniul prevenirii corupţiei, transparenţei, eticii şi integrităţii.

- Campanie de conştientizare privind riscul expunerii la faptele de corupţie, promovată atât în rândul cetăţenilor cât şi al personalului din administraţia publică locală", arată ea.

Clotilde Armand menţionează că, pentru toate astea, a fost remunerată cu 3500 euro timp de 5 luni".

"Cu alte cuvinte, un membru PNL a sesizat ANI fiindcă vreau să nu se mai ia şpagă în Primăria Sectorului 1. Iar ANI îmi refuză accesul la dosar cu toate că l-am solicitat de mai multe ori. Iar conducerea PSD şi PNL îmi solicită demisia acum pentru că nu mai pot fura în linişte la primăria noastră. Sincronizare perfectă. La fel ca în cazul Curtii de Conturi - care după ce au venit de vreo 3 ori la noi în control într-un an de zile n-a găsit nimic ilegal deşi au ieşit să comunice public. Şi uite aşa folosim anumite instituţii pe post de măciucă să lovim în cei incomozi politic. Însă nu-i nimic. Mergem mai departe. Depun plângere penală împotriva inspectorului ANI care a refuzat sistematic accesul la dosar. Aşa, pentru că nu e nimeni mai presus de lege", anunţă Clotilde Armand.

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie - august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

---

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) o acuză pe Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 al Capitalei, de conflict de interese administrativ şi incompatibilitate şi anunţă că a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie - august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine, informează news.ro.

Potrivit unui comunicat transmis luni de ANI, Clotilde Armand se află în comflict de interese administrativ pentru că a obţinut 18.720 Lei diupă ce s-a numit pe sine manager al unui proiect finanţat din fonduri europene, din acest statut decurgând şi acuzaţia de incopatibilitate, întrucât a exercitat simultan şi funcţia de primar. De asemenea, ANI a sesizat Parchetul ICCJ, pentru că, în perioada februarie - august 2022, Clotilde Armand a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Totodată, a fost sesizată şi Instituţia Prefectului cu privire la legalitatea actelor administrative semmnate de Clotilde Armand în acest caz.

Prezentăm argumentele Agenţiei Naţionale de Integritate:

Conflict de interese administrativ

În exercitarea atribuţiilor de primar, ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie‟ finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 Lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Cele 5 dispoziţii semnate reprezintă numirea în funcţia de manager de proiect, precum şi majorarea indemnizaţiei lunare, cu până la 30%.

Incompatibilitate

Începând cu data de 18 februarie 2022 (data Dispoziţiei privind numirea managerului de proiect, al proiectului "Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie‟), ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE exercită simultan cu funcţia de primar al Sectorului 1, Bucureşti şi funcţia remunerată de manager de proiect, nerespectând astfel dispoziţiile art. 87, alin. (1), lit. k) din Legea nr. 161/2003.

Sesizare Parchet

Agenţia Naţională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie cu privire la existenţa indiciilor referitoare la săvârşirea de către ARMAND CLOTILDE MARIE BRIGITTE a infracţiunii de folosire a funcţiei pentru favorizarea unor persoane, prevăzută de art. 301 din Codul Penal întrucât, în exercitarea atribuţiilor de primar, respectiv în perioada februarie - august 2022, a semnat un număr de 5 dispoziţii care au condus la crearea unor venituri suplimentare pentru sine.

Sesizarea instituţiei prefectului municipiului Bucureşti

cu privire la legalitatea actelor administrative ale autorităţilor administraţiei publice, respectiv a dispoziţiei de numire în funcţia de manager de proiect şi a celor 4 dispoziţii prin care au fost suplimentate veniturile, atribuţii conferite de prevederile art. 252, alin. (1), lit. c) din Codul Administrativ, acte materiale pentru care au fost reţinute aspecte şi indicii privind încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, al conflictelor de interese în materie administrativă şi a legislaţiei în materie penală.

Opinia Cititorului ( 7 )

 1. În rest la PSD și PNL treaba merge bine, nu??

  1. ani e foaaaaaaaaarte vigilenta, e cea mai buna institutie de stat, extrem de atenta si meticuloasa cu respectarea legii la sange, fara loc de interpretare, afirma negru pe alb ca primarita trimisa de imperialisti a incalcat legea cum ar zice americanul BI-IAND-ENI-RIZA-NABAL-DAUT. Hai, scuteste-ma, eu ma intorc la ROMANIA TE IUBESC, RECORDER, si vad cum de ani de zile suntem furati ca in codru de ai nostri, VREAU SA STIU UNDE A FOST ANI IN TOTI ACESTI 32 ANI DE ASA ZISA DEMOCRATIE, VREAU SA VAD TOATE RAPOARTELE IN CARE I-A LUAT LA PURICAT PE TOTI POLITICIENII CARE S-AU AFLAT IN CONFLICT DE INTERESE. In fata cui raspunde aceasta intitutie pentru esecul ei glorios?

   ca unsă

   Ca unsa si mai pe fata ca niciodata.

  USR va scoate romania din fundatura coruptiei . La puscarie cu iohanis si banda organizata psdpnl udmr.

  1. Din cauza usr istilor suntem in fundatura

  Demisia de onoare frantuzoaico.. Daca nu trebuie suspendata pe durata cercetarilor iar dupa sentinta de incompatibilitate trebuie destituita... Rusine USR...voi aia cu integritatea morala...

Comanda carte
APA NOVA
e-infra.ro
eximbank.ro
fngcimm.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Iun. 2024
Euro (EUR)Euro4.9771
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.6576
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2114
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9174
Gram de aur (XAU)Gram de aur347.5083

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
roenergy.eu
rommedica.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb