Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ANIS: Industria de IT susţine necesitatea achitării la timp a impozitelor datorate bugetului de stat

A.M.
Companii /

 Industria de IT susţine necesitatea achitării la timp a impozitelor datorate bugetului de stat

Asociaţia Patronală a Industriei de Software şi Servicii (ANIS), lansează un apel comunităţii de business mai puţin afectate de criza Covid-19 să se implice în gestionarea situaţiei prezente, prin achitarea la timp a taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat, se arată într-un comunicat remis Redacţiei noastre.

Potrivit sursei citate, astfel, companiile membre ANIS ar trebui să fie în fruntea acestui efort, îndeplinindu-şi obligaţiile financiare ca un gest de solidaritate. În acest mod, companiile vor susţine punerea în aplicare a măsurilor adoptate de Guvern şi relansarea economiei naţionale, asigurând cash flow-ul necesar.

"În această perioadă dificilă, numeroase sectoare economice sunt puternic afectate de reducerea şi, în unele cazuri, sistarea activităţii, ceea ce a determinat şi scădereasemnificativă a sumelor colectate la bugetul de stat în luna martie, iar perspectiva se va menţine şi în luna aprilie. Pentru susţinerea industriilor afectate de criza Covid-19 şi a iniţiativelor Guvernului de a împiedica economia să intre pe o pantă descendentă, ANIS face apel la companiile de IT, sector în care problema lichidităţilor nu este la fel de acută, să se asigure că impozitele datorate bugetului de stat sunt achitate la timp.", arată comunicatul.

Gabriela Mechea, Director Executiv ANIS, a declarat: "În situaţia actuală trebuie să arătăm solidaritate şi să ne concentrăm eforturile comune pentru relansarea economiei. Îndeplinirea obligaţiilor financiare este absolut necesară pentru a ne asigura că efectele crizei pandemice nu vor continua, iar economia va intra cât mai repede pe un trend pozitiv".

ANIS este un partener de încredere în discuţiile cu Guvernul României şi va continua să lucreze alături de membrii Executivului pentru identificarea celor mai potrivite măsuri de a răspunde la provocările societăţii şi ale mediul de afaceri.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

 1. Pe securista de Mechea nu a bagat-o nimeni in seama....

  Daca tot are atitea inclinatii IT de ce nu doneaza un soft functionabil ANAF-ului ??? 

  De ce face apel la plata taxelor cind tot ce este legat de ele functioneaza NU ? 

  Din tribuna poti sa fluieri si sa dai indicatii dar cind esti in teren faci pipi in pantaloni scurti !!! 

  Acord

  Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS