ANISIE:"Inspectoratul Şcolar Bucureşti propune scenariul roşu"

J.P.
Miscellanea / 19 octombrie 2020

"Inspectoratul Şcolar Bucureşti propune scenariul roşu"

Ministrul Educaţiei, Monica Anisie, a declarat că Inspectoratul Şcolar Bucureşti propune scenariul roşu de marţi, azi cursurile urmând să se desfăşoare hibrid. Prevderile sunt clare, a spus Anisie, care a adăugat că măsura este propusă în contextul în care rata de infectare în Bucureşti a depăşit 3 la mia de locuitori., conform Digi24.

"Dacă rata depăşeşte trei la mia de locutori, cum suntem în situaţia asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la şcoală, învăţarea va continua în sistem online.

Dacă rata depăşeşte trei la mia de locutori, cum suntem în situaţia asta azi, ISMB, cu DSP transmite către comitetul muncipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă propunerea pentru suspendarea temporară a cursurilor, pentru 14 zile. Asta înseamnă că elevii nu vor mai merge fizic la şcoală, învăţarea va continua în sistem online", a explicat Monica Anisie.

În legătură cu lipsa de coerenţă a declaraţiilor privind momentul de la care se aplică scenariul roşu în funcţie de rata de infectare, Anisie a spus că a fost o "neînţelegere".

"Prevederile legale sunt clare, dacă ne uităm la ce s-a întâmplat şi în alte judeţe, deciziile au fost luate de comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă.

Mai avem şi alte localităţi în scenariul roşu", a afirmat ministrul.

Întrebată ce se va întâmpla dacă azi, bilanţul epidemiei în România va indica o rată de infectare în Bucureşti mai mică de 3 la mie, Anisie a răspuns că DSP va spune ce se va întâmpla şi că măsurile se iau acum raportat la situaţia de ieri.

Ministrul a adăugat că va vedea azi dacă tabletele au ajuns în şcoli.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

BTPay

Curs valutar BNR

20 Ian. 2021
Euro (EUR)Euro4.8741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.0207
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5221
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.5103
Gram de aur (XAU)Gram de aur239.7608

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

The Diplomat-Bucharest Awards Gala 2021
Video

ENGLISH SECTION

more articles

Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro