Abonament gratuit
Videoconferinţa “Energia în priză”Videoconferinţa “Energia în priză”

ANOFM a atras peste 294 de milioane de euro, bani europeni, pentru susţinerea şomajului tehnic

J.P.
Miscellanea /

ANOFM a atras peste 294 de milioane de euro, bani europeni, pentru susţinerea şomajului tehnic

Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) a anunţat joi că a reuşit să atragă fonduri europene în valoare de peste 294 de milioane de euro, pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic, conform news.ro.

Prin proiectul "Sper - sprijin pentru angajatori şi angajaţi", dezvoltat prin Programul Operaţional Capital Uman 2014 - 2020 (POCU), ANOFM a atras peste 294 de milioane de euro, bani care acoperă o parte importantă din sumele necesare pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic, acordate angajatorilor afectaţi de măsurile adoptate la nivel naţional pentru combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2, arată instituţia într-un comunicat.

"În ultimele luni ne-am concentrat să implementăm măsurile potrivite care să susţină piaţa muncii, însă la fel de important a fost şi să găsim surse externe de finanţare, pentru ca povara financiară să nu fie suportată doar din bugetul public. Faptul că am obţinut fonduri europene pentru susţinerea măsurii şomajului tehnic ne arată că aceasta a fost una pe cât de necesară, pe atât de rapid şi eficient implementată, reuşind astfel să treacă de rigorile europene şi să primească finanţare de la Bruxelles. Această reuşită nu ar fi fost însă posibilă fără sprijinul colegilor noştri din Ministerul Fondurilor Europene - Autoritarea de Management pentru Programul Operaţional Capital Uman, cărora le mulţumesc pentru eforturile depuse," a declarat Victor Picu, preşedinte al ANOFM, conform sursei citate.

Astfel, cu sprijinul agenţiilor teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă, implicate în mod direct în implementarea măsurii, ANOFM, ca beneficiar al proiectului, a depus două cereri de rambursare pentru care a fost autorizată de către AMPOCU suma de 1.423.845.268 lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

DTLAWYERS

Curs valutar BNR

22 Sep. 2020
Euro (EUR)Euro4.8590
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.1404
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian4.5183
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.2910
Gram de aur (XAU)Gram de aur253.3349

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Business Card
CEZ România
Smart City România
Cotaţii Emitenţi BVBCotaţii fonduri mutuale
BTPay
Balinesse Spa
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
Pagini Aurii
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatservicii curatenie