Abonament gratuit
Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”Videoconferinţa “Antreprenoriat fără gen”

ANOFM:Peste 27.180 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional

I.A.
Miscellanea /

Peste 27.180 de locuri de muncă sunt vacante la nivel naţional

Agenţii economici din ţara noastră oferă, vineri, la nivel naţional, 27.182 de locuri de muncă, mai mult de jumătate dintre acestea pentru persoanele cu studii liceale, postliceale, profesionale, reiese din datele centralizate de Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), publicate vineri.

Astfel, din totalul posturilor vacante, cele mai multe sunt oferite pentru: muncitor necalificat la asamblarea, montarea pieselor (2.154), agent de securitate (1.370), lucrător comercial (1.107), ucenic (1.091), muncitor necalificat în industria confecţiilor (888), lăcătuş mecanic (837), manipulant mărfuri (750), confecţioner-asamblor articole din textile (615), vânzător (495), şofer autocamion/ maşină de mare tonaj (485) şi operator confecţioner industrial îmbrăcăminte din ţesături, tricotaje, materiale sintetice(480), informează Agerpres.

Totodată, 15.511 de locuri de muncă sunt destinate persoanelor cu studii liceale, postliceale şi profesionale, 1.269 pentru persoanele cu studii superioare (inginer în diferite domenii de activitate, programator, manager, medic, contabil etc), iar posturilor pentru persoanele cu studii primare/gimnaziale sau fără studii.

Opinia Cititorului ( 1 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Pe mine m-ar intesa structura salariilor: din cele 27.182 joburi cate sunt platite cu salariul minim, cate cu o suma intre salariu minim si salariul mediu + 30% si cate joburi sunt platite decent.

    Acum cativa ani citisem un articol care spunea ca 40% din angajati lucra la vremea respectiva pe salariul minim. Si inca aprox. 30% castigau mai putin de 3.000 de lei pe luna. Caut asemenea informatii actuale. Poate o analiza profunda a pietei muncii ar fi un articol interesant pentru ziarul Bursa. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

www.agerpres.rowww.dreptonline.rowww.hipo.ro
Cabinet de avocatTMPS